Sursa: Facebook

Deputații ex-USR PLUS care s-au alăturat REPER-ului lui Dacian Cioloș anunță că sunt deciși să inițieze o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Nu este vreo idee nouă, recunoaște chiar REPER, ci este cumva o încercare de a „duce în Parlamentul României dorința celor aproape 40.000 de cetățeni revoltați care au semnat o petiție pentru demiterea ministrului Educației”. Cu toate acestea, nicăieri în comunicatul postat pe Facebook REPER nu aduce vorba despre cine e autorul petiției, ci doar anunță că „inițiază o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru acțiunile grave din procesul modificărilor la legile educației”.

Pe de altă parte nu ar fi nici prima moțiune care să îl vizeze pe ministrul Cîmpeanu. În iunie, după înființarea REPER – dar până ca formațiunea să reunească toți membrii actuali, foștii colegi de partid din USR, 52 la număr, au pus de-o semnătură pe o moțiune simplă intitulată „Ministru. Dezastru. Educație fără viitor”.

Cîmpeanu a avut însă viitor și după acest moment, speranța REPER fiind aceea ca moțiunea pe care vor să o inițieze deputații proprii să fie sprijinită de toți colegii parlamentari. Sau măcar de cei nemulțumiți.

REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență. Numele moțiunii inițiate de REPER este „Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”.

Cifrele din educație din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul școlar și analfabetismul funcțional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universitățile românești s-au prăbușit în clasamentele internaționale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuția ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-și definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor și impunerea unei viziuni dezastruoase.

Peste toate astea Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganță și jignește intelectuali, universitari și părinți prin declarații lipsite de un minim bun-simț arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învățământului românesc.

Reamintim și că peste 150 din cei mai importanți intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme și derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generații de elevi și studenți.
REPER susține o reformă a învățământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste și retrograde cu impact major asupra copiilor României
”, se arată în postarea REPER.

Articolul precedentÎncă un copil a murit în urma unei provocări de pe internet. Băiatul avea 14 ani
Articolul următorDupă ce a participat la nunta lui Simion, lui Turcescu i se retrage un premiu primit pentru „Contribuţia la democratizarea României”