Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Lauryn Keating, o femeie din Scoția, și-a găsit fiul în vârstă de 14 ani fără suflare, după ce adolescentul a participat la Blackout Challenge, o provocare populară în rândul adolescenților, transmite publicația Mirror.

Este vorba despre același joc care l-a ucis pe Archie Battersbee, un băiat din Marea Britanie, pe care părinții l-au găsit inconștient, după ce a jucat jocul în care a fost provocat să-și țină respirția.

Băiatul a suferit o leziune cerebrală considerată ”catastrofală”, fiind ținut în viață doar de aparate.

Archie a decedat, după ce medicii au decis încetarea tratamentului, CEDO respingând recursul părinţilor.

Noua victimă a periculosului joc se numea Leon Brown și avea vârsta de 14 ani

Unul dintre prietenii lui Leon mi-a spus că a făcut provocarea pe Facetime. Copiii care participau la provocare au crezut că este o glumă și au sperat că Leon se va trezi. Auzisem de această provocare, din cauza a ceea ce sa întâmplat cu Archie Battersbee”, a declarat mama băiatului.

Tragedia morții lui Leon vine la doar câteva săptămâni după ce Archie Battersbee a murit, în data de 6 august.

Mama băiatului a avertizat părinții cu privire la Blackout Challenge: ”Pur și simplu nu te aștepți ca propriul tău copil să moară în timpul unui joc”

Aceste provocări nu trebuie încurajate cu ”like-uri”. Băiatul meu a fost un copil fericit, amuzant. Îi plăcea să-i facă oamenii să râdă”, a adăugat Lauryn Keating.

Mama adolescentului a mai precizat că, de cele mai multe ori, copiii nu iau aceste provocări în serios, având impresia că totul este un banal joc.

În cursul acestei săptămâni, prietenii și colegii lui Leon au înălțat baloane, în memoria băiatului.

Articolul precedentCaramitru comentează nunta lui Simion: ”Cred că a fost virgin până la 35 de ani. S-a păstrat pentru nuntă”
Articolul următorREPER cere ajutorul deputaților, la o moțiune: „Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time