Barna înmoaie tonul: „Deocamdată discutăm scenarii și variante”

Cu toate că Dacian Cioloș a declarat că nu este exclusă ieșirea USR PLUS de la guvernare, Dan Barna preferă să mai discute și să mai observe

Dan Barna (Foto: Facebook)

După ce Dacian Cioloș a declarat co o ieșire a USR PLUS de la guvernare nu e exclusă, Dan Barna a făcut, la rândul lui, o serie de declarații. Cu toate că nu îl contrazice pe colegul său de partid, atunci când vine vorba despre numulțumirile îndreptate împotriva premierului Florin Cîțu, Barna pare un pic mai echilibrat în declarații decât Cioloș, susținând că pentru USR PLUS rămâne important respectarea protocolului de colaborare aşa cum a fost el semnat.

Dan Barna: „Este un moment potenţial de încălcare a protocolului de colaborare pe care l-am semnat după momentul Vlad Voiculescu”

Din acest motiv, USR PLUS a luat decizia suspendării dialogului până diseară, mai anunță Dan Barna. „Vom discuta şi cu colegii parlamentari şi cu conducerea USR PLUS şi diseară să găsim totuşi varianta în care să rămânem într-o colaborare cel puţin funcţională. Deocamdată discutăm scenarii şi variante. Pentru noi rămâne important respectarea protocolului de colaborare aşa cum a fost el semnat”, a mai declarat Dan Barna, citat de Agerpres.

Citește și: Turcan primește replica de la Romașcanu: „În globul de cristal ne uităm, lampa se freacă”

UDMR dă vina pe USR PLUS

Tot astăzi, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că „USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu. Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a spus Kelemen Hunor, citat de Digi24.

Citește și: Cioloș pare convins că miniștrii USR PLUS „nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează”

Articolul precedentTurcan primește replica de la Romașcanu: „În globul de cristal ne uităm, lampa se freacă”
Articolul următorAutorul unei crime, plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Prahova
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.