Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu, conferință comună (captură video)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că până la rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori, toate creșele, grădinițele și școlile funcționează cu prezență fizică, iar după depășirea acestui prag să rămână deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special. Totodată, în cadrul conferinței comune, Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că măsurile de prevenţie se menţin: distanţarea fizică, aerisirea spaţiilor închise în şcoală, locurile de luat masa, sălile de sport, purtarea măştii în interior.

„Când apare un caz pozitiv în clasă: la preșcolar și clasele 0-6, elevii din clasa respectivă vor continua online timp de 14 zile. Se poate reveni începând cu ziua 8 după testarea antigen rapidă. Testarea se organizează în școli sau prin mobilizarea echipelor de la DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua 8 se prelungește învățământul online. Pentru clasele 7-12, la apariția unui caz pozitiv: Pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua față în față. Pentru elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală, se intră în scenariul online pentru 14 zile și testare după 8 zile”, a spus ministrul Educației.

Rata de infectare afișată de DSP, referință pentru școli

Totodată, Cîmpeanu a precizat că în ziua de vineri, fiecare școală va ști cum funcționează săptămâna viitoare. Referința e rata de infectare afișată de DSP, chiar dacă aceste date se pot regăsi și pe site-ul MAI sau pe cel al Ministerului Educației, pentru fiecare localitate în fiecare zi de vineri.

În privința obligativității purtării măștilor de protecție, Ministerul Sănătății a inițiat o Ordonanță de Urgență prin care sute de mii aflate la autoritățile locale, pot fi puse la dispoziția școlilor. În rezerva de stat sunt acum alte 13 milioane de măști.

Cîmpeanu: „Școlile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele”

Articolul precedentSenatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în a doua sesiune parlamentară ordinară
Articolul următorFirea despre haosul de la Educație și Sănătate: „Nu știu cum va începe școala și, mai ales, cum va continua”