Cîțu insistă cu demiterea lui Vizante din vârful CFR

„Nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”

Premierul Florin Cîțu insistă cu demiterea directorului CFR, Ovidiu Vizante, după evenimentele din ultimele zile ce l-au ținut pe acesta din urmă în atenția opiniei publice. Concret, lui Vizante i se reproșează proasta gestionare a situațiilor apărute pe calea ferată, accidentul de la Fetești, respectiv deblocarea trenului de persoane ce a stat în câmp mai bine de opt ore, dar care a ajuns la destinație după multe alte ore, în care a staționat și într-o pădure.

„Eu rămân la ceea ce am spus acum două zile (n.r. 29 iulie). Trebuie să fim foarte atenți pentru că astfel de lucruri le decontăm toți. Le decontează toată guvernarea, nu le decontează doar un anumit partid politic. Uneori trebuie să luăm astfel de decizii. Decizia este în continuare la ministrul Transporturilor. Decizia de a demite este a ministrului Transporturilor, dar eu cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, a spus Cîțu.

Vizante are susținerea lui Drulă și Dan Barna

De partea cealaltă, atât ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cât și vicepremierul Dan Barna (ambii dn partea USR PLUS) consideră că subiectul este „încheiat”, mai mult, nu împărtățesc aceeași opinie cu Florin Cîțu.

„Actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o declarație, oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători a prezentat scuze ieri (n.r. joi) și pentru mine subiectul a încheiat. Dar există o evaluare a mandatului său, la patru luni, termenul se împlinește pe 19 august”, a declarat Drulă, după ședința de la Ministerul Transporturilor.

„Din punctul nostru de vedere, subiectul e încheiat. A fost o formulare nefericită, într-adevăr. Directorul respectiv a fost în toată perioada, de la blocarea datorită unei furtuni foarte puternice (n.r. miercuri seară Bucureștiul s-a aflat sub cod de vijelii), deci nu a fost un eveniment frecvent, a fost acolo, a încercat și a reușit să asigure deblocarea cât mai rapid. A fost la punctul de coordonare a traficului feroviar de la Ministerul Transporturilor”, a spus Barna.

Avarie pe calea ferată în Regionala Iași. Întârzieri de peste 45 de minute

Articolul precedentGafa senatorului PNL, Virgil Guran: ”Am guturai, voi apela la colega Raluca, de profesie medic”. Aceasta este ginecolog!
Articolul următorRafila îl critică pe Cîțu pentru „borna” atinsă cu întârziere