„Tunurile” îndreptate spre șeful CFR, dar și spre ministrul Drulă

PSD și AUR îi vor demiși pe cei doi după ce un tren a rămas blocat opt ore în câmp

Premierul Florin Cîțu a scris un mesaj, pe o rețea sde socializare, adresată ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, în care i se sugerează acestuia că directorul CFR, Ovidiu Vizante, ar trebui demis.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîțu, iar „Partidul Social Democrat” a și reacționat. „Dacă am trăi într-o Românie #NORMALĂ și #EDUCATĂ, și tu, Florin Cîțu, și Drulă și șeful CFR erați astăzi acasă. #RomâniaNEGUVERNATĂ”, a fost replica pe care social democrații i-au dat-o premierului Cîțu.

Mesajul lui Cîțu vine după ce noaptea trecută, un tren în care se aflau și copii a rămas blocat, timp de 8 ore, în apropierea Bucureștiului. Contactat, Vizante a declarat, pentru Antena 3, că alții erau responsabili cu găsirea unei soluții pentru problema apărută în cursul nopții.

  „Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători, citat de Agerpres,  circulația feroviară în zonă a fost afectată de avariile înregistrate la sistemul de alimentare produse de rafalele puternice de vânt înregistrate în timpul nopții, astfel că două trenuri care circulau pe relația Mangalia – Arad, respectiv Mangalia – Timișoara au rămas blocate pe firul II, acestea având nevoie să fie tractate cu o locomotivă Diesel, înapoi în staţia Brăneşti, pentru a-şi relua circulaţia până în staţia Bucureşti Nord.

AUR se aliază social democraților și vrea „capul” de la Transporturi

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor se implică în acest scandal și îi cere demisia lui Drulă. „AUR solicită demisia ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, ca gest minim şi firesc de asumare a responsabilităţii, în condiţiile în care noaptea trecută trenul Mangalia – Arad, având printre pasageri 30 de copii care se întorceau dintr-o tabără, au fost nevoiţi să staţioneze timp de nouă ore în plin câmp. Fără apă, fără mâncare, fără aer condiţionat!”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi Agerpres.

Cîțu promite verificări, după ce mai mulți copii au rămas în tren, pe câmp, timp de aproape 9 ore

Articolul precedentANFP asigură că nu vor mai exista concursuri „aranjate”
Articolul următorCNSU. Grecia se alătură Spaniei și Marii Britanii pe lista roșie