Sursa foto: DeBraila.ro

În România lucrului bine făcut nu trece o săptămână fără un scandal politic, iar de data aceasta, „personajul” care a atras atenția opiniei publice vine de la PNL.

Primarul liberal al comunei Gropeni, Stan Malinche, va fi dat afară din partid pentru jignirile aduse mai multor persoane pe rețelele sociale.

Totul a început după ce în toamna anului 2021, primarul a renunțat la inhibiții și s-a filmat în chiloți, în timp ce vorbea cu o femeie căreia îi promitea că o va angaja la Primărie.

Primar binevoitor, marca PNL. Ce posturi i-a oferit în timp ce edilul umbla în chiloți prin casă

În conversația video, edilul i-a spus că trebuie să vorbească față în față dacă vrea să fie angajată la Primărie deoarece „sunt lucruri sensibile.” Mai mult, primarul a mai precizat în apel că mai avea puțin și se dezbrăca și de chiloți în fața camerei.

”Te pot ajuta să te angajezi, da? E bine? Cu un post de.. ce vrei? Asistență socială, da? Nu ți s-ar potrivi! Cu siguranță Taxe și Impozite, Achiziții Publice, nu ți s-ar potrivi! Eu zic că mai bine Asistență socială. De exemplu, nu știu dacă s-ar potrivi la Rezolvarea petițiilor, nu știu cum se cheamă”, a spus edilul, potrivit mesajelor publicate de Jurnalul de Brăila.

Imediat după acest episod, primarul a avut numeroase ieșiri deplasate, el publicând comentarii injurioase adresate cetățenilor din comună, dar și unor jurnaliști.

Președintele PNL, Alexandru Popa, a anunțat că acest tip de comportament nu este caracteristic partidului din care face parte. El a anunțat că va vota pentru retragerea sprijinului politic primarului Stan Malinche.

„Regret faptul că domnul Malinche a considerat de cuviință să se manifeste într-un mod care nu-l onorează, prin comentariile sale jignitoare la adresa unei ziariste, pe care le-a postat pe o rețea de socializare. Acesta este un comportament inacceptabil. Ca președinte al PNL Brăila, îi cer scuze public ziaristei respective, pe care o cunosc și care știu că nu merita să fie tratată în acest mod”, a declarat președintele PNL Brăila.

Nici în PSD, partidul-frate al PNL, lucrurile nu sunt mai bune. De curând, primarul comunei argeșene Călinești, Mihai Georgescu, a fost reținut într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Citește și articolul: PNL strânge semnături pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

Articolul precedentNavele care asigurau transportul în localităţile înconjurate de ape din Deltă și-au reluat activitatea
Articolul următorFanfara “Muzica Apelor” prezintă programul pentru luna iulie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.