Navele deținute de societatea Navrom Delta SA au plecat, vineri după-amiază, spre localitățile din Deltă, după mai multe zile în care transportul a fost suspendat, scrie Agerpres.

Nicolae Chichi, directorul executiv al societății, a declarat că cea mai mare parte a cantității de produse transporte de nave au avut ca destinație localitățile de pe brațul Sulina al Dunării.

„Azi (vineri, n.red.), am avut 12 tone de marfă pentru toate cele trei relaţii. Cea mai mare cantitate a fost pentru Sulina. Vorbim despre preparate şi produse perisabile, având în vedere că suntem dotaţi cu sisteme de condiţionare aer şi păstrăm temperatura controlat. Ca număr de pasageri, creşterea a fost de asemenea pe Sulina”, a spus Chichi.

Societatea a dat vina pe Ministerul Transporturilor pentru suspendarea curselor

Un reprezentant al societății a declarat că la ora 13:30, vineri, a fost aprovizionată ultima navă cu carburant. La bordul cursei spre Sulina au urcat 86 de persoane, la cea pentru Sfântu Gheorghe, au fost 22 de persoane, iar cea pentru Periprava, 24 de persoane

Reamintim că societatea Navrom și-a suspendat cursele din 26 iunie din cauza lipsei de combustibil, conducerea acuzând Ministerul Transporturilor că a refuzt să plătească din aprilie subvenția necesară desfășurării activității de transport.

Firma a primit doar 3,5 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru plata carburantului, salariile angajaților și achitarea debitelor reclamate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În urmă cu câteva zile, directorul firmei Navrom a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei.

„Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Citește și articolul: Navrom Tulcea, colosul cu picioare de lut care șantajează statul român! Minciuna izolării Deltei Dunării!

Articolul precedentFostul șef al ITM Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită, în legătură cu contractele instituției
Articolul următorVIDEO. Primarul comunei Gropeni, Stan Malinche, care s-a filmat în chiloți anul trecut, va fi exclus din PNL
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.