Sursa: google maps

Fostul inspector șef Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Ilfov, George Gavrilă, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru două infracțiuni de luare de mită, în dosar find judecate totodată și alte două angajate ale instituției.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, una dintre acestea, Florentina Alina Andrei, este acuzată de luare de mită, fals intelectual (două fapte, din care una în formă continuată), abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două fapte) și sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă agravată (două fapte), în timp ce a doua inculpată, Doina Vlăsceanu, va fi judecată pentru luare de mită, fals intelectual (două fapte, din care una în formă continuată), abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă agravată (două fapte) și uz de fals.

Faptele ar fi fost comise timp între mai – septembrie 2021, iar la câteva luni deja procurorii au intrat pe fir, șeful ITM fiind reținut și arestat preventiv. În dosar, Ministerul Finanțelor Publice a menționat că se contituie parte civilă cu suma de 120.000 lei.

Acum, cei trei inculpați sunt sub control judiciar, iar între timp, procurorii au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un om de afaceri, Nicușor Valentin Stan, pentru dare de mită în formă continuată și complicitate la dare de mită.

Inculpatul Gavrilă George ar fi acceptat de la Stan Nicușor Valentin (administrator al unei firme și șef serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 București), atât pentru el, cât și pentru Neagu Iulian Răzvan (membru în comisia de recepție), o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea unui viitor contract pe care I.T.M. Ilfov urma să îl atribuie în mod preferențial omului de afaceri.

Ulterior, după atribuirea contractului în valoare de 215.443 lei (43.583 euro), în zilele de 06 octombrie, 08 noiembrie 2021 și 06 decembrie 2021, Gavrilă George împreună cu Neagu Răzvan Iulian ar fi primit cu titlu de mită, de la omul de afaceri, sume de bani reprezentând 7% din valoarea a trei facturi plătite de I.T.M. Ilfov firmei respective. Concret, inculpatul Gavrilă George ar fi primit suma totală de 10.000 lei.

Tot în legătură cu atribuirea respectivului contract, la data de 02 iulie 2021, inculpatul Gavrilă George i-ar fi pretins aceluiași administrator de firmă, pentru o altă persoană, foloase necuvenite constând în servicii de încărcare și transport ale unor deșeuri de la locuința acesteia.

La data de 08 iulie 2021, din dispoziția lui Stan Nicușor Valentin, doi angajați ai Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 București, cu o autoutilitară din dotare, ar fi efectuat serviciile respective în folosul persoanei beneficiare.

În perioada septembrie – decembrie 2021, în contextul efectuării unor controale la mai mulți agenți economici, inculpatele Andrei Florentina-Alina și Vlăsceanu Doina nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, în sensul că nu au aplicat sancțiunile prevăzute de lege (amendă 20.000 lei/persoană) în cazul identificării unor angajați care-și desfășurau activitatea „la negru”. Prin aceste demersuri bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totală de 120.000 lei, obținându-se totodată un folos patrimonial necuvenit pentru societățile respective în același cuantum, reprezentând pierderea patrimonială astfel evitată.

În aceleași contexte, cele două inculpate ar fi falsificat mai multe documente, ar fi sustras din dosarele de control mai multe înscrisuri și ar fi pretins de la doi oameni de afaceri (Andrei Florentina Alina prin intermediul lui Neagu Iulian Răzvan), sume de bani cuprinse între 1.000 – 5.000 lei, pentru a nu sancționa contravențional societățile angajatoare pentru neregulile constatate. Din banii pretinși, inculpata Vlăsceanu Doina ar fi primit suma de 500 lei pentru a nu aplica o sancțiune contravențională în cuantum de 20.000 lei”, se arată în rechizitoriu.

Articolul precedentEXCLUSIV. Ministerul Sportului refuză să plătească 900 de lei, cheltuielile de judecată, menționate într-o decizie a instanței. Procesul cu Silvana Peng, mama fostei gimnaste Asiana Peng, a ajuns în faza de contestație la executare
Articolul următorNavele care asigurau transportul în localităţile înconjurate de ape din Deltă și-au reluat activitatea