Wikipedia/Salată rusească
Wikipedia/Salată rusească

Mai multe discuții controversate au pornit în urma meniului servit în cadrul summit-ului NATO.

Evenimentul a avut loc la periferia orașului Madrid, unde oficialii au așteptat sosirea președintelui american, Joe Biden, și a altor lideri mondiali, în locul de înaltă securitate.

În timp ce așteptau venirea liderilor, oficialii și jurnaliștii au verificat meniul. Prin urmare, au fost surprinși că restaurantul servea, printre altele și ”salată rusească”

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză reprezintă un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole.

Totuși, înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența acestei salate în meniu a provocat consternare.

Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicația spaniolă La Sexta.

În ciuda numelui care a dus la discuții controversate, salata a fost apreciată de oficiali și s-a terminat în doar câteva ore

Oficialii și jurnaliștii au apreciat conținutul bogat de carbohidrați, iar salata s-a vândut în doar câteva ore.

Jose Andres este bucătarul spaniol care a decis să adauge în meniu, alături de ”salata rusească” și o ”salată ucraineană”.

Acesta a coordonat masa, servind și gustări clasice. Îndrăgitul bucătar spaniol apare și în serialul Netflix, Chef’s Table.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu propune introducerea în școli a unei noi discipline
Articolul următorPonta: ”Brusc, toți românii au devenit interesați de Putin cel Rău și Zelensky cel Bun”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time