PSD se revoltă, după ce Cîțu a spus că românii sunt mai fericiți

Conform premierului Cîțu, alimentele sunt acum mai ieftine, drept pentru care crește și puterea de consum. În contrapartidă, PSD amintește de scumpirile la energia electrică și la gazele naturale

Captură video

PSD se revoltă pe Facebook, după ce premierul Florin Cîțu a sugerat că românii ar fi un pic mai fericiți acum, de când e el premier. Cu scopul de a combate afirmația premierului, social democrații evidențiază noile scumpiri ce vor veni, în total contrast cu declarațiile inițiale ale șefului Guvernului. „Românii sunt mai fericiți”, spunea premierul.

PSD: „Lovitură dublă pentru români: energie electrică și gaze naturale mai scumpe”

Potrivit PSD, Guvernarea „falimentară de dreapta” ar fi reușit „să îi împovăreze” pe români cu facturi crescute la energia electrică, însă și cu facturi mai mari la gazele naturale, adăugând că Guvernul și ANRE ar fi refuzat solicitarea PSD de „a prelungi – până la final de an – termenul până la care românii pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică”, au scris social democrații pe Facebook.

PSD anunță, de asemenea, că de azi, prețul energiei electrice are să se majoreze cu până la 13% pentru cei care nu au contracte pe piața liberă de electricitate.

„Tot de azi, se scumpesc și gazele naturale! Românii care nu au ales un contract concurențial vor plăti facturi mai mari și cu 18%”, mai transmite PSD, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Citește și: Misiunea Bambi: Pompierii hunedoreni au salvat un pui de căprioară care căzuse într-un bazin cu ulei

În urmă cu două zile, premierul Florin Cîțu afirma că alimentele sunt mai ieftine, puterea de cumpărare creşte, așadar creşte şi consumul. „Românii sunt mai fericiţi. Institutul Naţional de Statistică a anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar, şi mai important şi foarte mare atenţie – datele INS au arătat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%”, declara, la momentul respectiv, premierul Cîțu.

Articolul precedentDNA, cu ochii pe numirile din Ministerul Transporturilor. Stenogramele din biroul ministrului Drulă
Articolul următorCîțu renunță la șeful Consulatului General al României la Montreal. Ioana Costache era consul general aici din 2017
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.