Sursa: Facebook

Rotativa guvernamentală, care trebuia ca astăzi să aibă deja loc, întârzie, în contextul frământărilor din țară și a protestelor declanșate de angajații din mai multe sectoare.

După cum a și subliniat Marcel Ciolacu, a fost stopată „orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară”, însă aceasta nu înseamnă că liderul PSD nu va prelua, la un moment dat, mandatul de premier.

Într-o declarație făcută de Ciolacu ieri, pe holurile Parlamentului, Ciolacu a asigurat că rotația va avea loc și că în mod „categoric”, după ce se va ajunge la un acord cu sindicatele din Educație, se vor relua discuțiile pentru rocada guvernamentală.

În acest moment avem un protocol. Nu avem o decizie care să infirme… (…) În acest moment nu sunt discuții pentru modificarea protocolului”, a afirmat Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a asigurat că nu își face probleme privind preluarea mandatului de șef al Executivului: „După cum vedeți, sunt la fel de activ ca și până acum. Sunt foarte pregătit și nu am nicio problemă”, cu mențiunea că rotația premierilor, va avea loc „foarte repede”.

Primele semnale potrivit cărora negocierile dintre liderii coaliției ar cam trebui puse pe pauză a fost dat de președintele țării, în fața presei. Chiar în ziua în care premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să își depună mandatul, Klaus Iohannis a subliniat că „nu cred că rotaţia se va face în timpul unor negocieri”, ceea ce s-a și adeverit.

Articolul precedentDosarul Caracal: Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de închisoare
Articolul următorKindred Group, noi pași către unul din obiectivele principale ale companiei: venituri exclusiv din jocul responsabil