Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Sănătăţii a luat în calcul posibilitatea în care femeile de peste 40 de ani să nu mai beneficieze de programul de fertilizare in vitro.

Acest program se desfăşoară pentru ajutoarea cuplurilor infertile care își doresc copii.

În cadrul declarațiilor, Rafila a precizat că trebuie stabilite nişte criterii, menţionând că un factor de luat în seamă îl reprezintă vârsta mamei, care să nu fie mai mare de 40 de ani.

Întrebat în ce stadiu este proiectul de ajutorare a cuplurilor care doresc să aibă copii şi se luptă cu infertilitatea, ministrul a precizat că nu poate da detalii, deoarece a avut o singură discuție pe această temă cu Gabriela Firea.

În momentul de față, există un astfel de program, care se desfăşoară la nivel naţional

Acesta a ținut să adauge că în toate ţările din Uniunea Europeană există astfel de criterii.

Noi avem un punct de vedere, un raport al comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii. Acesta propune astfel de criterii care să facă posibilă fertilizarea pentru cuplurile infertile.

Legea în UE: ”Vârsta până la care se face acest lucru în Uniunea Europeană este de maxim 40 de ani

Programul face posibil să aibă un copil, cu riscuri cât mai puţine pentru că şi lucrul ăsta trebuie luat în considerare, iar vârsta până la care se face acest lucru în Uniunea Europeană este de maxim 40 de ani. De obicei, la 40 de ani, până la 40 de ani vârsta mamei, 42 de ani în câteva ţări şi ceea ce este extrem de important, de asemenea, un parametru care trebuie evaluat şi în funcţie de acest lucru să se recomande această procedură, este vorba despre rezerva ovariană care se calculează la femei încât beneficiarele sau cuplurile beneficiare ale acestui program să aibă o şansă cât mai mare să aibă copii şi în primul rând să aibă copii sănătoşi”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit Știri pe Surse.

Programul derulat de Ministerul Sănătăţii acoperă procedura în sine, dar că există şi posibilitatea de a acoperi parţial sau total tratamentul necesar

Ministrul a mai explicat și că, în momentul de faţă, există un program care se derulează de către Ministerul Sănătăţii, de mai mulţi ani, care acoperă procedura în sine.

De asemenea, există posibilitatea de a acoperi, total sau parţial, tratamentul necesar.

Numărul de încercări dacă vreţi trebuie totuşi să fie limitat, de obicei. Numărul acesta pentru ţările din Uniunea Europeană este de trei”, a conclus ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentMiercuri începe distribuirea tichetelor sociale
Articolul următorSemnal de alarmă: Copiii români sunt cei mai expuşi sărăciei din întreaga Uniune Europeană
Jurnalist full-time / Pesimist part-time