Captură video/PSD-Facebook
Captură video/PSD-Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că, în zilele următoare, se va înființa, oficial, Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate.

Anunțul a fost făcut astăzi, 1 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății, despre Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate : ”Trebuie să găsim oameni specializați care să dorească să lucreze în această agenție”

Conform declarațiilor oferite de ministrul Alexandru Rafila, problema principală este, în opinia sa, atragerea unor oameni competenți în noua agenție.

Momentan, Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate este în proiect de OUG. Prin urmare, în cursul aceste săptămâni se va încerca înființarea acestei agenții.

Alexandru Rafila: ”Încercăm să găsim soluții să atragem persoane cât mai competente”

Este în proiect de OUG. Încercăm în această săptămână să înființăm această această agenție. Avem majoritatea avizelor de la celelalte ministere. În momentul în care se va înființa trebuie să numim un președinte, un vicepreședinte. Lucrul cel mai provocator nu este înființarea scriptică, ci să găsim oameni specializați care să dorească să lucreze în această agenție, care nu știu neapărat dacă va fi foarte stimulativă din punctul de vedere al salarizării, dar încercăm și pentru acest lucru să găsim soluții să atragem persoane cât mai competente”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul conferinței de presă.

Personalul din Ministerul Sănătății care lucrează la dezvoltarea spitalelor regionale va trece automat în ANDIS, a mai precizat Rafila.

Potrivit declarațiilor, un următor pas este scoaterea posturilor la concurs și găsirea unui sediu.

Articolul precedentBulgaria va putea importa petrol rusesc prin portul Burgas
Articolul următorCiolacu, de neclintit: „România va ajunge la impozitare progresivă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time