Captură video Facebook/PSD
Captură video Facebook/PSD

Marcel Ciolacu este convins că țara noastră va ajunge la impozitare progresivă, intrând în rând cu celelalte state din lume. Președintele PSD a mai spus că România și Estonia sunt țările care au rămas încă la taxa unică.

Totodată, Ciolacu a dat asigurări că anul acesta nu se modifică nicio taxă, precizând că urmează o reorganizare și readaptare a ANAF-ului și a serviciului vamal.

„(…) Știţi foarte bine că ave cea mai mare evaziune din Uniunea Europeană –  cred că ăsta e primul pas de făcut. Şi să ne facem totuşi, ceva predictibil şi să discutăm cu cei interesaţi şi cu publicul şi să găsim soluţiile cele mai bune. Din punctul meu de vedere, România va ajunge la impozitare progresivă, cum este peste tot în lume. Anul acesta categoric nu”, a spus Ciolacu.

 Ciolacu: „Eu cred că vor fi anumite modificări fiscale până la 1 iulie”

Președintele Camerei Deputaților a declarat că după 1 iulie vor fi impozitate proprietățile în funcție de valoare, afirmând că urmează să fie discutate și alte măsuri.

„Nu sunt ministru de Finanţe şi nu sunt specialist în finanţe. Aceste valori se compară cu restul statelor în funcţie de venituri şi atunci vii cu o valoare. Ducem discuţia mult prea simplist. E o nouă abordare impozitarea progresivă, o abordare care a dus la dezvoltarea tuturor societăţilor civilizate”, a mai spus Ciolacu.

Totodată, acesta a susținut că se va discuta și despre taxa de solidaritate, iar din partea Ministerului Finanțelor așteaptă un răspuns cu privire la unele deduceri fiscale pentru diverse servicii, cum ar fi after-school.

”În loc să plăteşti impozite la stat încurajezi dezvoltarea copiilor şi dezvoltarea personală, dar ş introduci aceşti bani n economie ă mod direct, nu prin taxe, prin bugetul de stat. Este normal ca cei cu venituri mici şi medii să nu creşti (impozitele – n.r.) ci dimpotrivă dă deduci din acele venituri, impozitul pe venit cei 10%”, a explicat Ciolacu.

De asemenea, șeful PSD a mai spus că Parlamentul va lua în discuție legile siguranței naționale după ce întregul pachet va ajunge în legislativ.

Citește și articolul: Cîțu încă discută politică: „Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier”

Articolul precedentSe va înființa Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate
Articolul următorUn polițist a fost lovit în timp ce aplana o dispută
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.