Sursa: curs.ro

Un nou sondaj CURS, de tip omnibus, realizat în perioada 19-28 martie, relevă că PSD conduce detașat în intenția de vot – în ceea ce privește alegerile locale, în timp ce ​​Alianța PSD&PNL ar obține peste jumătate dintre voturile românilor la europarlamentare.

La acest recent sondaj CURS au fost intervievați față în față 1.067 de persoane, votanți de la 18 ani în sus. Și, conform răspunsurilor, la alegerile locale, 35% dintre cei intervievați au răspuns că ar vota cu PSD, 21 cu PNL, iar 13 – cu AUR, același procent fiind obținut și de Alianța Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei, PMP).

UDMR ar obține 5%, iar SOS și PUSL – 5%. În ceea ce privește alegerile europarlamentare, 53% ar vota cu alianța PSD&PNL, 14 cu Alianța Dreapta Unită, tot 14% și cu AUR.

Totodată, SOS România și UDMR trec si ele pragul electoral fiind creditate cu 5% din intențiile de vot. În ianuarie, un alt sondaj CURS, realizat față în față, cu 1.082 respondenţi, indica un procent de 30% încredere pentru PSD în ceea ce privește alegerile europarlamentare.

Era cu mult timp înainte de a se anunța alianța dintre PSD și PNL, astfel că următorii în intenția de vot, cu un procent de 21%, erau cei de la AUR. 19% răspunseseră că ar vota cu PNL, în timp ce Alianța Dreapta Unită obținuse același procent ca și la recentul sondaj – 14%.

Articolul precedentRomânia, în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. Paul Stănescu: „Un pas către demnitate și mai multă libertate”
Articolul următorFOC DE VOIE la MISTREȚUL PAHONȚU!