Un nou sondaj CURS, realizat în perioada 15 – 27 ianuarie, arată încrederea pe care o are populația în partide, politicieni și așa mai departe.

Sau cel puțin o parte din populație, dat fiind că sondajul, realizat față în față, are ca volum al eşantionului 1.082 respondenţi, votanţi în
vârstă de 18 ani şi peste.

Parte din întrebări au vizat problema Schengen, în condițiile în care subiectul este unul de actualitate, România pregătindu-se să aibă liber pe parte maritimă și aeriană.

Astfel, „mai degrabă o victorie” cred 52% dintre respondenți că reprezintă faptul că din martie vor fi anulate controalele la frontierele maritimă și aeriană între România și țările din spațiul Schengen, în timp ce 38% au răspuns cu „mai degrabă NU” când li s-a cerut părerea vizavi de faptul că România va fi admisă în totalitate în Spațiul Schengen în 2024, inclusiv cu granița terestră.

Însă, atunci când vorbim de capitalizarea reușitei, cei mai mulți dintre respondenți, 21%, cred că meritul principal „pentru intrarea parțială în Schengen” îl are Marcel Ciolacu. În condițiile în care 10% cred că PSD, iar alți 7% – PNL. Guvernul e văzut ceva mai bine, 13% considerând că are un merit.

În fine, la întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, 30% ar face-o cu PSD, 21% cu AUR, 19% cu PNL și 14% cu Alianța Dreapta Unită.

Întregul sondaj, aici.

Articolul precedentPUSL Prahova Primește Sprijinul fără rezerve al lui Cristian Popescu Piedone pentru Candidatura lui Virgiliu Nanu
Articolul următorEduard Hellvig, despre Claudiu Târziu: „În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de «idiot util»”