Sursa: 123rf.com

Un tânăr de 28 de ani și-a îngreunat situația când, depistat băut la volan în Poiana Brașov, a încercat să îi convingă pe oamenii legii să nu îl testeze pentru alcool, oferind mită.

200 de euro a fost „prețul” avansat de șoferul de 28 de ani, numai că discuția a fost înregistrată cu aparatura tip body-cam din dotarea polițistului, acesta din urmă anunțând tentativa de mită.

S-a întâmplat chiar astăzi, când ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați de agentul de poliție din cadrul IPJ Brașov – Poliția Stațiunii Poiana Brașov, omul legii detaliind că martor fusese și colegul său jandarm, cu care se afla în patrulare.

Astfel, după ce agentul de poliție împreună cu un subofițerul IJJ Brașov l-au oprit în trafic, pe raza Stațiunii Poiana Brașov, pe șoferul în cauză, a încercat să îl testeze cu aparatul alcooltest, dat fiind că acesta mirosea puternic a alcool.

În această împrejurare, conducătorul auto a oferit celor doi lucrători MAI suma de 200 de euro pentru a nu fi testat cu aparatul etilotest.

Întrucât conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea de probe biologice, i s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brașov, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, a comunicat DGA.

Articolul precedentDiscuții între Sanitas și premier. Sindicaliștii continuă protestele, până când „punctele negociate vor fi puse în practică în totalitate”
Articolul următorPUSL Prahova Primește Sprijinul fără rezerve al lui Cristian Popescu Piedone pentru Candidatura lui Virgiliu Nanu