Sursa: Facebook

Ligia Deca, cea care conduce Ministerul Educației, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții federațiilor din Educație, discuțiile vizând problemele de natură salarială semnalate de aceștia.

Ministerul Educației punctează că întâlnirea a avut loc cu federațiile „reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar și superior”, adică trei la număr: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

Și, din ce rezultă dintr-un comunicat de presă, întâlnirea nu a avut o concluzie clară, ci au fost puse la punct „demersuri în vederea identificării unor criterii pentru salarizarea diferențiată a cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar pe criterii de performanță”.

În cadrul discuției a fost agreată, ca prim pas, constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Educației și reprezentanți desemnați de federațiile sindicale reprezentative, care să elaboreze proiectul de Metodologie privind salarizarea diferențiată a personalului didactic pe baza unor criterii de performanță”, se precizează în comunicat, cu mențiunea că, odată ce grupul de lucru se va întâlni prima dată, va fi stabilit și calendarul de desfășurare a activităților.

În aceeași sursă se precizează și motivul pentru care a avut loc întâlnirea, anume că s-au avut în vedere recentele „recomandări ale OCDE privind salarizarea pe criterii de performanță”, dar și pentru că, nu-i așa, „în contextul susținerii, de către Prim-Ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, a unei reforme a salarizării”.

Însă, dincolo de comunicarea ministerului, reprezentative sau nu, cele trei federații din Educație nu au avut nimic de transmis oficial.

Articolul precedentFOC DE VOIE la MISTREȚUL PAHONȚU!
Articolul următorRareș Bogdan, o nouă certitudine: Nicolae Ciucă va fi „100% președintele României”