Anunțul premierului Nicolae Ciucă privitor la atingerea obiectivelor din PNRR

Toate țintele au fost îndeplinite.

Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate de România pentru primul trimestru au fost îndeplinite, a transmis premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

„Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!”, a declarat premierul.

El a mai precizat că activitatea Guvernului va continua în același ritm susținut pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani care vor fi investiții pentru dezvoltarea României și în beneficiul cetățenilor.

Executivul a aprobat, miercuri, mai multe acte normative pentru atingerea jaloanelor și țintelor pe care România le are de gestionat trimestrul acesta, care se închide joi.

Întârzieri la Ministerul Digitalizării

Întârzieri au fost la Ministerul Digitalizării, care a anunțat joi seară că a finalizat și transmis analiza privind arhitectura cloud-ului guvernamental. Ministerul Digitalizării a anunțat joi seară că a transmis în termenul prevăzut documentele aferente îndeplinirii celor două jaloane asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care ar urma să fie validate cu reprezentanții Comisiei Europene în perioada următoare.

„Astfel, în cursul zilei de 31 martie, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) raportul privind finalizarea analizei de opțiuni privind arhitectură cloud-ului guvernamental, cu evaluările și recomandările aferente, ca parte a Jalonului 143 ce prevede dezvoltarea unui cadru unitar pentru definirea arhitecturii sistemului. În acest scop, raportul abordează sistematic identificarea opțiunilor de implementare a cloud-ului guvernamental în România și stabilirea abordării strategice privind acest obiectiv național. De asemenea, prin elaborarea Raportului se răspunde exigențelor de parcurs privind realizarea măsurilor și etapelor intermediare asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliența al României.”, precizează ministerul.

Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat în urmă cu o zi, că nu vor putea fi închise toate cele 24 de jaloane din PNRR asumate pentru primul trimestru din acest an, din cauza a două jaloane de la Ministerul Digitalizării.

„Există chestiuni sensibile în zona de cloud guvernamantal, care necesită o comunicare mult mai aplicată cu Executivul European, astfel încât să nu ne apucăm să facem demersuri care să nu fie agreate cu Comisia Europeană”, a declarat miercuri Dan Vîlceanu.

Gabriela Firea: „Familia stă la baza fiecărei societăți”

Articolul precedentPNL Alba vrea un nou președinte în fruntea partidului. Ion Dumitrel: „Unele aspecte trebuie corectate imediat”
Articolul următorMinistrul Alexandru Rafila: Comprimatele de iodură de potasiu nu se iau preventiv