Municipiul Timișoara a ieșit din carantină, noaptea trecută, după mai bine de trei săptămâni. Chiar dacă numărul persoanelor infectate nu a scăzut, șeful CJ Timiș Alin Nica este de părere că se află pe o pantă descendentă, dar nu ca urmare a „carantinării de formă”, așa cum a numit-o, ci pentru că a crescut numărul de persoane vaccinate. Acesta și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii „Ochii pe mine” de la Aleph News.

„Timișoara iese din carantină cu un număr al cazurilor mai ridicat decât atunci când a intrat în carantină, dar cu o pantă descendentă care nu este dată neapărat de această carantina de formă, ci mai degrabă ca urmare a apelului pe care eu l-am făcut, de a intensifica vaccinarea care în ultimele două săptămâni a ajuns la un nivel de 0,5% din populația județului în fiecare zi, ceea ce face campion la vaccinare, în țară”, a declarat Alin Nica.

Timișoara, cele mai multe restricții dintre municipiile României

Totodată, Alin Nica apreciază că protestele oamenilor sunt justificate, mai ales în contextul în care timișorenii se află în „scenariul roșu” încă din octombrie anul trecut.

„Este adevărat, protestele oamenilor sunt justificate pentru că rezistența la restricții a fost depășită și oamenii nu mai au răbdare. Trebuie să menționez faptul că Timișoara este în scenariul roșu de aproape cinci luni de zile, din octombrie anul trecut. Vă închipuiți că Timișoara a trecut prin cele mai dure restricții dintre toate municipiile țării și de aici și frustrarea maximă a cetățenilor, care trebuie să suporte restricții suplimentare. Protestele pe care le-am văzut cu toții la televizor, pe de altă parte, nu trebuie să depășească cadrul legal al libertății de exprimare și să nu incite la ură sau la nerespectarea legii”, a mai spus Nica.

Oficialul a mai spus și că după atâtea luni de restrictii este nevoie de o abordare diferită a situației, fiind nevoie de o schimbare de arme în lupta împotriva coronavirusului.

Diana Șoșoacă și liderii PAUR, amendați cu câte 15.000 de lei pentru protestul de luni

Articolul precedentEmil Banias se simte nedreptățit și își vrea banii înapoi de la Prefectura Constanța
Articolul următorCiolacu vrea reducerea restricțiilor, măcar etapizat