Fostul consilier județean constănțean Emil Banias și-a pierdut mandatul în 2017, imediat după ce a fost exclus din ALDE, la numai un an de când fusese pus în funcție. Așadar, ca drept urmare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu declara, la momentul respectiv, postul vacant, în urma ordinului emis de Prefectul Județului Constanța de la acea vreme, Adrian Nicolaescu.

Nu s-a opus plecării dar s-a răzbunat: 75.000 lei de recuperat

Plecat de la CJ Constanța, Banias a urmat calea legală și a demarat câteva procese, pe care, ulterior, le-a și câștigat. Curtea de Apel Constanţa a soluționat în 2019 recursul Prefecturii Constanța, împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat mandatul de consilier județean, scrie Ziua de Constanța.

De curând, Instituția Prefectului Județului Constanța a înaintat o constestație la executare în dosarul nr. 8340/212/2021, înregistrat pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța potrivit 212/S/2020. În cazul în care contestația nu va fi admisă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trebui să îl remunereze pe Emil Banias. În mare, fostul consilier județean ar avea de recuperat suma de 75.000 lei, echivalentul salariilor pe care ar fi trebuit să le primească, dacă ar fi rămas în funcție în perioada respectivă. Asta, cu toate că, spre final de mandat, în urma deciziei judecătorești, s-a întors pentru scurt timp în funcție.

Prefectura Constanța, ar putea fi executată silit de Emil Banias

„Când am fost exclus din partid și prefectul de atunci, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier, am pierdut și calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Nefiind pus în funcția de membru când am câștigat, au rămas daune neacoperite, așa că am cerut recuperarea drepturilor bănești pe care le-aș fi încasat în perioada mai 2017-2020 septembrie, dacă nu aș fi fost exclus din CJ. Fostul prefect Nicolaescu a semnat ordinul de încetare a mandatului nejustificat”, a declarat, pentru Replica Online, Emil Banias.

Tânăr din Constanța, huiduit de protestatari

Emil Banias este fratele deputatului Mircea Banias, cel care a făcut parte, la rândul său din ALDE, ulterior migrând la PRO România. În momentul de față, acesta este membru PNL și parlamentar din partea formațiunii politice, în care s-a înscris în luna ianuarie a anului trecut.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste”
Articolul următorTimișoara a ieșit din carantină, după mai bine de trei săptămâni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.