Ministrul rus Serghei Lavrov, mesaj virulent la adresa Uniunii Europene

Rusia va riposta la acțiunile Uniunii Europene

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a criticat dur luni planurile UE de a furniza arme Ucrainei. El a mai declarat că Rusia va continua să își urmărească interesele sale naționale.

„Cetățenii UE și structurile implicate în furnizarea de arme letale și combustibil forțelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni în contextul operațiunii militare speciale în curs. Ei n-ar trebui să greșească în a înțelege gradul de pericol al consecințelor”, a declarat ministrul rus.

Serghei Lavrov a ținut să mai adauge că acțiunile Uniunii Europene nu vor rămâne fără răspuns.

„Vrem să vă asigurăm că nu va fi așa. Acțiunile Uniunii Europene nu vor rămâne fără răspuns. Rusia va continua să se asigure de îndeplinirea intereselor sale naționale vitale, fără a ține cont de sancțiuni și amenințările acestora. Este timpul ca țările occidentale să înțeleagă că dominația lor în economia globală este de mult un lucru al trecutului”, se mai arată în declarație.

Ministrul de Externe a minimalizat rolul și anvergură sancțiunilor occidentale. El a adăugat că Occidentul vrea să distrugă serios economia Rusiei și să-i suprime creșterea economică.

„Un alt mit care a fost propagat de UE în trecut – că restricțiile lor unilaterale, care sunt ilegitime conform dreptului internațional, nu sunt îndreptate împotriva poporului rus – a fost în cele din urmă risipit. Funcționarii de la Bruxelles, care până de curând s-au prezentat drept „partenerul strategic” al țării noastre, nu se mai ascund: intenționează să provoace daune maxime Rusiei, să îi lovească punctele slabe, să-i distrugă serios economia și să-i suprime creșterea economică”, mai afirmă șeful diplomației de la Moscova.

Serghei Lavrov şi-a anulat deplasarea la sediul ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a anulat luni deplasarea la sediul ONU din Geneva deoarece avionul său nu are autorizaţie să survoleze spaţiul aerian pe care Uniunea Europeană l-a închis aviaţiei ruse.

La Geneva, Lavrov urma să participe la a 49-a sesiune a Consiliului Drepturilor Omului (CDO), ce are loc între 28 februarie – 1 aprilie. El urma să se adreseze Conferinţei pentru Dezarmare şi să susţină o conferinţă de presă marţi.

Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, drept sancțiune la invazia decisă de Kremlin asupra Ucrainei.

Iohannis promite că va sprijini Ucraina să intre în UE. Pe Twitter

Articolul precedentMinistrul Rafila anunță ridicarea unor restricții
Articolul următor900 de militari americani și români, în drum spre Galați