Sursa: Facebook

Florin Cîțu va participa din nou la o întâlnire cu parlamentarii, pe tema bugetului, după ce utima „confruntare” a avut loc la solicitarea grupului PSD. Astăzi, pe agenda premierului liberal se află participarea la prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Deja până la vizita acestuia Comisiile pentru buget-finanţe trebuie să depună rapoartele pe proiecte, pentru ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să aibă dezbateri generale pe articole și anexe, iar mâine va fi dat votul final în Parlament.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul bugetului, varianta trimisă de Guvern nefiind modificată. Votul a fost de 25 de „pentru” şi 16 „împotrivă”, la fel ca cel pe proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021. Aceasta în condițiile în care PSD a depus în Parlament amendamente la proiectul legii bugetului prin care cerea creșterea alocațiilor pentru copii, a salariilor bugetarilor și a pensiilor.

Grupul PSD a fost destul de incisiv în urmă cu o săptămână la adresa lui Florin Cîțu, care a dat curs invitației de a participa la Ora primului-ministru, iar discuțiile s-au transformat într-un circ. Social democrații au prezentat un buget alternativ la cel care este elaborat de Guvern pentru anul 2021, în document fiind prevăzut un salariu minim de 2.460 de lei (față de cel de 2.300 de lei propus) și creșterea punctului de pensie de la 1.442 de lei la 1.775 de lei în martie anul acesta.

Din ce a punctat președintele PSD, Marcel Ciolacu, parlamentarii social democrați nu vor vota bugetul pe 2021, care este considerat a fi unul de austeritate.

Articolul precedentEmanuel Ungureanu publică contractele încheiate de Rareș Bogdan cu statul: „Gata cu hoțiile!”
Articolul următorMiron Cozma: „Tu nu ai cum să mă opreşti pe mine!”