Sursa: Facebook

Rotativa guvernamentală se apropie, moment în care PSD ar urma să dea țării un premier, dar și să renunțe la unele ministere și să preia altele.

Nu este astfel de mirare că există planuri, dar și promisiuni, una dintre acestea fiind avansată de actualul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu.

Potrivit unor declarații făcute de ministrul Câciu la Antena 3, una dintre măsurile pe care PSD le are în vedere este creșterea salariului minim… aproape imediat ce social democrații vor avea premier. Totodată, Câciu a punctat și asupra numelui viitorului premier PSD, respectiv liderul formațiunii, Marcel Ciolacu.

Astfel, ministrul Finanțelor a arătat că există o „siguranță” că salariul minim va crește „din nou”, în acest moment PSD punând la cale toate măsurile pe care le va implementa în cadrul programului de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. Și, conform afirmațiilor lui Câciu, alte măsuri luate în calcul sunt eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii.

Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor. Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației. (…)

Salariul cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023.

Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a explicat Câciu pentru sursa citată, admițând că un anumit cuantum va fi stabilit ulterior, anume că „o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

Articolul precedentFiul lui Victor Pițurcă, acuzat de cumpărare de influență, a fost reținut pentru 24 de ore
Articolul următorProfil de Primar – Nicușor Dan, paradoxul unui mandat controversat: Grea lovitură de unde se aștepta cel mai puțin