sursă foto: DNA

Continuă ancheta Direcției Naționale Anticorupție în cazul privind vânzarea de măști neconforme către Ministerul Apărării Naționale.

După ce procurorii anticorupție au dispus reținerea directorului Romarm Gabriel Țuțu și a lui Victor Pițurcă, astăzi a fost făcut public faptul că s-a dispus luarea unei măsuri și în ceea ce îl privește pe fiul acestuia din urmă, Alexandru Pițurcă. Inițial, Alexandru Pițurcă a fost chemat la audieri, ulterior procurorii dispunând ca acesta să fie reținut pentru 24 de ore. În schimb, s-a dispus punerea sub control judiciar a lui Victor Pițurcă, în vreme ce directorul Țuțu va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit DNA, Alexandru Pițurcă este acuzat de cumpărare de influență, respectiv că „în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de inculpatul Țuțu Gabriel în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul MApN și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat”.

În ceea ce îl privește pe Gabriel Țuțu, procurorii mai spun că acesta „ar mai fi promis că îi va determina pe aceeași funcționari să efectueze recepția produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme și să achite la timp facturile emise în acest sens”.

Pentru efortul său, Țuțu ar fi primit printr-un intermediar 50.000 lei, „prețul traficului de influență”. Un alt preț ar putea fi însă în cazul său arestarea preventivă, care se va decide la Tribunalul București. În continuare, DNA avertizează însă că „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Articolul precedentPractici manipulatoare în mediul online, în cazul a 148 de magazine virtuale
Articolul următorMinistrul Finanțelor promite că salariul minim va crește, în momentul în care PSD va avea premier