Foto: Declic
Foto: Declic

Joi, 3 februarie, reprezentanţii Declic vor fi prezenţi la Ministerul Energiei pentru a solicita tăierea facturilor uriașe la curent și gaz, prin investiții în energie verde.

La acțiunea de amploare, vor participa şi membrii altor organizații de mediu, fiind stabilită şi o audiență la minister.

Acţiunea Declic de la Ministerul Energiei va avea loc în centru, în zona Pieței Revoluției, la ora 11:00

În cursul lunii ianuarie, Declic a lansat petiția „Reduceți facturile la energie, prin investiții verzi!”. Petiţia a fost semnată de peste 45.000 de persoane.

Odată cu petiția, vom aduce și o factură uriașă la energie, de aproximativ 1 metru și jumătate înălțime. Este factura pe care guvernanții trebuie să o plătească, pentru lipsa investițiilor în energie. Înainte de a o depune, o vom folosi pentru a ne fotografia cu ea. Jurnaliștii prezenți la acțiune vor putea să filmeze factura uriașă”, se arată în comunicatul Declic.

“Ministrul Virgil Popescu va trebui să răspundă solicitărilor românilor: cu măsuri clare, nu cu povești care nu țin de cald”

Manifestanţii vor tăia zeci de facturi la energie în bucățele mici, în semn de protest pentru sumele imense pe care românii le plătesc. Toate facturile vor fi puse într-un sac și predate oficialilor din minister.

Dacă vom reuși să fim mai mulți membri Declic prezenți la eveniment, atunci toată presa va relata despre acțiune. Iar ministrul Energiei, Virgil Popescu, va trebui să răspundă solicitărilor noastre. De data aceasta, cu măsuri clare, nu cu povești care nu ne țin de cald”, mai precizează Declic.

Conform cercetătorilor, energia verde reprezintă soluţia care poate micşora facturile şi reduce dependența de gazul de import

De asemenea, Declic solicită un calendar clar de măsuri, pentru a majora procentul de energie verde la 40% până în 2030, așa cum solicită și Comisia Europeană.

În plus, manifestanţii au menţionat că există trei cercetători de la InfoClima lucrează la o analiză detaliată. Cercetarea demonstrează de ce energia verde ar scădea prețul facturilor pentru cetățeni și ar reduce dependența de gazul de import.

La discuție vor participa reprezentații Bankwatch, Greenpeace și 2Celsius.

Articolul precedentNicușor Dan, despre greva STB. „Au fost pierderi de 13-14 milioane de lei”
Articolul următorAccident cumplit pe DN 28. Ștefan Mandachi: „Vinovații morali pentru că azi sunt în sicrie 7 români, pe lângă vitezomani, sunt cei care au condus toate Guvernele din 1990 până azi”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time