DNA Constanța face legătura dintre traficanții de droguri și fostul șef al Poliției Eforie

În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate oficială, Coteanu ar fi primit mită pentru a „închide ochii” în fața unor serii de fărădelegi petrecute în Stațiunea Eforie din județul Constanța

Procurorii DNA, cei arondați Serviciului Teritorial Constanța au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, patru indivizi suspectați că ar fi comis infracțiunile de trafic de droguri, camătă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cât și punerea în circulație a valorilor falsificate, anunță Ziua de Constanța.

Dosar DNA legat de numele lui Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

Comisarul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu

Dosarul în cauză este legat de numele fostului șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, fiind rezultat din acuzația inițială pe numele acestuia, de luare de mită în formă continuată și de instigare la abuz în serviciu.

Cornel Gabriel Coteanu / FOTO: Ziarul Ziua de Constanța

În data de 22 ianuarie 2021, Ziarul de Investigații scria despre motivul anchetării DNA comisarului Coteanu: În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate oficială, ar fi primit mită pentru a „închide ochii” în fața unor serii de fărădelegi petrecute în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Vorbim despre tolerarea unor activități de comerț neautorizat care s-ar fi desfășurat fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, așa cum prevede legea. Multe dintre acestea s-ar fi petrecut pe plajele din stațiune. În schimbul „toleranței”, Cornel Gabriel Coteanu ar fi primit sume de bani. În urma anchetelor DNA, acesta a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri.

Astfel, ancheta procurorilor DNA arată că există probe care arată că în perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de risc mediu și mare. De asemenea, cei bănuiți ar fi încercat să pună în circulație zece bancnote false de 50 euro. La domiciliul suspecților au fost găsite 205 comprimate ecstasy, 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț, deținute în mod ilegal, mai anunță sursa citată anterior.

Unul dintre cei inculpați ar fi dat mită în formă continuată comandantului Poliției orașului Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, în scopul protecției și a informațiilor legate de eventualele controale, în perioada în care acesta a ocupat funcția de șef al Poliției Eforie. Coteanu a stat în fruntea departamentului 15 ani.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Stănică Niculae, , cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, prev de art.351 C.p., trafic de droguri, prevăzută de art.2 alin.1 C.pen., nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prevăzută de art.342 alin.1 C.pen. și trafic de droguri, prevăzută de art.2 alin.1 C.pen., Grigorenco Iulian, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art.2 alin.2 C.pen. cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. și punerea în circulație de valori falsificate, prevăzută de art.313 alin.1 C.pen. raportat la art.310 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.316 C.pen., cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen. și Stan Alexandru, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000 cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 01.02.2021 la data de 02.03.2021, inclusiv.

Tribunalul Constanța
Articolul precedentSenatorii PSD cer demisia ministrului Sănătății
Articolul următorDestituiri la Salubrizare Fapte 5, după o ședință maraton
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.