În urmă cu o săptămână a apărut discuția referitoare la dozele de vaccin, iar ministrul Sănătăţii declara că vor fi făcute controale la centrele de vaccinare.

Aproximativ 1.300 de persoane care erau incluse în etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19 au apărut în registrul național de vaccinări.

Se făceau cercetări, să căutau vinovații, iar deputatul PNL, Florin Roman, dezbătea pe pagina sa de Facebook situația persoanelor care s-au vaccinat, nefiind înscrise în platformă.

Tot deputatul PNL, aducea în discuție o teorie care a stat la bazele începerii vaccinării, și anume protecția celor vulnerabili, celor aflați în categoriile de risc. Roman insista ca ministrul Sănătăţii să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care ”au sărit peste rând”.

Dozele lui Cîțu vs. dozele lui Voiculescu

În momentul de față, Premierul Florin Cîțu contrazice toate episoadele ”la negru” legate de prioritizarea anumitor persoane, declarând că nimeni nu ar fi ”sărit rândul” la vaccinare și că nu există vreo persoană care să se fi vaccinat în afara strategiei naționale de imunizare.

Argumentul adus de Premier a fost că nu se irosesc doze de vaccin, deși același argument nu a fost valabil săptămâna trecută când cifrele nu au putut fi contestate.

Deja s-au făcut reprogramările, nu se mai întâmplă nicio reprogramare. Dozele care vin sunt deja programate pentru vaccinuri. Situația prin care trece România cu vaccinurile este pentru toată lumea. În aceste condiții, România reușește să vaccineze mai repede decât multe țări din UE. Vom menține acest ritm. De la AstraZeneca vor veni cred că 800.000 de vaccinuri în februarie”.

Nu există o singură contrazicere. Premierul a mai afirmat și că persoanele sub 65 de ani care au probleme medicale se pot vaccina în această perioadă, contrar afirmațiilor ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

În urmă cu o zi, ministrul Sănătății anunța în cadrul unei conferințe de presă, că ”tot ce înseamnă programare nouă în februarie va merge către vârstnici, cei cu boli cronice și cei cu grad de handicap”.

Articolul precedentDoar 15% dintre clădirile unităților de învățământ au autorizație la incendiu
Articolul următorPetrecerea lui Răducu Mazăre, spartă de polițiștii constănțeni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time