Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

George Simion, liderul partidului AUR, a declarat că discursul lui Zelenski în fața parlamentarilor români nu a fost pregătit, iar problemele tehnice au umbrit ceea ce trebuia să fie un moment important pentru țara noastră.

Acesta a spus că cei de la USR au rămas impresionați de „ceea ce nu au auzit” din discursul lui Zelenski.

„De parcă ne uitam la un film cu Chaplin, în Parlament nu se auzea nimic din ce spunea Zelenski”, a spus liderul AUR, potrivit stiripersurse.

„Nu am înțeles ce caută Ceaușescu în discursul lui Zelenski”

Simion a mai spus că din toți angajații din Parlament, nu s-a găsit unul care să facă o transmisie decentă, precizând că nu se iau măsuri concrete cu privire războiul din Ucraina. Mai mult, el nu a înțeles de ce Zelenski a vorbit despre Ceaușescu.

„Eu am masterat în istoria comunismului, România cu Ceaușescu a fost cea care s-a opus atacului Rusiei asupra Cehoslovaciei”, a mai spus președintele AUR.

De asemenea, George Simion e de părere că rușii par foarte slabi, în comparație cu imaginea pe care Putin încearcă să o formeze în jurul soldaților săi. Potrivit acestuia, rușii „sunt impotenți” și nu reprezintă un adevărat pericol pentru România sau siguranța lumii.

Liderul AUR nu a uitat să atace pe cei de la USR, precizând că stăteau cu steagul Ucrainei în piept, uitând că steagul României are și roșu pe steag.

„Cei de la USR așa au învățat ei marxism pe paine, ei își joacă rolul, stăteau cu steagul Ucrainei în piept, uitând că noi avem și roșu pe steag. Dar e opțiunea fiecăruia, noi ne-am pus drapelul României pe birouri, acum să decidă poporul”, a concluzionat Simion.

Luni, după discursul lui Zelenski, Simion l-a interpelat pe Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați. Președintele AUR i-a spus că lipsește culoarea roșu de pe cocarda bicoloră pe care Rodeanu o purta, moment în care membrul USR  i-„Lasă, mă, Georgică, degeaba ai tu tricolorul acolo dacă tot pentru Moscova lucrezi. Tot alte interese reprezinți, nu te mai da mare patriot”, a spus Bogdan Rodeanu.

Reamintim că președintele AUR nu s-a ferit să pună semnul egal între atacul Rusiei asupra Ucrainei și un presupus atac al Uniunii Europene. Mai mult, o astfel de propagandă vine direct de la Kremlin, care promovează ideea că între Vest și Rusia nu există nicio diferență, motiv pentru care Vestul nu are dreptul să ofere lecții de morală Federației Ruse.

Cea mai clară dovadă de susținere a propagandei rusești a venit din partea fostului președinte de onoare al AUR, Călin Georgescu. Acesta a spus că președintele Rusiei este „un lider, printre puținii lideri”, precizând că scutul de la Deveselu reprezintă o „rușine diplomatică”.

De asemenea, Georgescu a fost de părere că Alianța Nord-Altantică nu va lua apărarea la nici o țară aliată dacă Rusia va avea de gând să atace.

Citește și: George Simion: între manipulare crasă și discurs nehotărât

Articolul precedentAproape toată populaţia lumii (99%) respiră aer poluat şi nesănătos
Articolul următorAdolescenții din Hunedoara au participat la un proiect inedit pentru protecția naturii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.