Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Au fost purtate discuţii despre un posibil nou val de poluare în România, în condiţiile în care bombardamentele nu se opresc în mai multe oraşe ucrainene.

În contextul războiului dus de Rusia, Tanczos Barna a afirmat că nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Ministrul Mediului din România a precizat că poluarea de pe teritoriul ţării noastre se datorează, cu precădere, traficului intens

Din păcate, riscul poluării atmosferei şi aerului, mai ales pe teritoriul Ucrainei, este unul iminent, este foarte mare, datorită bombardamentelor care au loc acolo. A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră, făcută împreună cu specialiştii Comisiei Europene şi cu colegii specialiştii din Ucraina, astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte spre România”, a explicat ministrul.

În cadrul declaraţiilor, acesta a adăugat că România dispune de staţii de monitorizare 24 de ore din 24. Prin urmare, valorile sunt normale, iar aceste valori care cresc în anumite perioade. Creşterea se datorează, în primul rând traficului şi condiţiilor meteo de imersiune termică.

Tanczos Barna: “În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului”

El a adăugat că Ministerul Mediului analizează şi face prognoze, împreună cu Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM). Prin urmare, situaţia este evaluată în fiecare dimineaţă.

Întrebat în legătură cu faptul că Bulgaria ar fi avertizat că în Marea Neagră sunt mai multe mine ucrainene care plutesc, respectiv dacă există măsuri pentru poluarea mediului, ministrul a arătat că, deocamdată, nu sunt informaţii oficiale în acest sens.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă nu există informaţii certe că pe litoralul românesc ar exista aşa ceva. În primul rând este pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei şi doar în cazul în care Ministerul Apărării nu găseşte soluţia de îndepărtate, de dezamorsare a acestor eventual mine, atunci putem să discutăm despre pericolul asupra mediului”, a conchis Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Articolul precedentSpitale din Ucraina, distruse complet în urma bombardamentelor
Articolul următorDragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism: Vacanța de Paște va fi mai scumpă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time