Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Alexandru Rafila a precizat că Antibiotice Iași a reușit să producă 30 de milioane de comprimate de iod, într-un timp foarte scurt.

Ministrul Sănătății a făcut declaraţiile în cursul zilei de azi, 21 martie.

Întrebat fiind când se va face distribuția pastilelor cu iod, ministrul a precizat că, în primă fază, producătorul (Antibiotice Iași) va fi cel care se va ocupa de distribuirea acestor comprimate.

Cele 30 de milioane de pastile de iod au fost produse într-un timp record

Potrivit Gândul.ro, Alexandru Rafila a repetat că astfel de medicamente nu sunt destinate întregii populații, ci doar pentru copii și pentru femeile însărcinate.

Mai mult, ministrul Sănătății a ţinut să mulţumească producătorului pentru efortul făcut întrucât, într-un timp foarte scurt, a reuşit să producă 30 milioane de comprimate.

Tratamentul pe bază de iod va ajunge la direcţiile de sănătate publică

Ministrul Sănătăţii: “Căutăm calea cea mai uşoară încât ele să poată să ajungă la populaţia beneficiară. Iodul trebuie administrat într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident”

Într-un anunţ publicat pe contul de socializare, Rafila a precizat că distribuţia finală se face împreună cu prefecturile şi cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Nu trebuie administrat la toată lumea. Se ia din timp. Insist şi asupra acestui lucru. Este extrem de important, dar dacă va fi nevoie, atunci trebuie să existe, mai ales pentru copii, pentru femeile gravide. Ne gândim la o formulă care să permită acest lucru. Sigur că Ministerul Sănătăţii nu are capacitatea să facă aşa ceva, iar hotărârea de Guvern care prevede această distribuţie finală se face împreună cu prefecturile şi cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Alexandru Rafila în Parlament.

Rafila: “Oamenii preferă să ia, preventiv, niște produse care pot să fie nocive”

În data de 8 martie, Alexandru Rafila declara nimeni din România nu trebuie să ia pastile de iod.
Ministrul puncta, la acea dată, că români iau preventiv pastile pe bază de iod, dar acest tratament poate fi foarte nociv, mai ales pentru glanda tiroidă.

Articolul precedentMinistrul Mediului: Calitatea aerului din România nu este afectată din cauza bombardamentelor din Ucraina
Articolul următor„Imperiul” lui Ilie Ciuclea se prăbușește. Cum vrea fostul parlamentar și fondator Supercom SA „să scape” de sancțiunile economice aplicate afaceriștilor ruși
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time