Sursa foto: Facebook / Vladimir Putin)
Sursa foto: Facebook / Vladimir Putin)

Potrivit unui sondaj realizat de centrul Vțiom și citat de agenția Interfax, tot mai mulţi cetăţeni ruşi declară că au încredere în liderul de la Kremlin.

Datele sondajului au demonstrat că, în perioada 28 februarie – 6 martie, încrederea în Putin a ajuns la 74,6%, cu 4,2 puncte mai mult decât în săptămâna precedentă.

Și încrederea în activitatea guvernului Rusiei a crescut cu 3,9 puncte, potrivit sondajului citat

În ciuda războiului început la 24 februarie, război care continuă să facă victime în Ucraina, a crescut încrederea cetățenilor ruși în președintele Vladimir Putin.

Sondajul este realizat telefonic pe un eșantion de 1.600 de persoane.

Vțiom este un institut sociologic de stat, ale cărui rezultate sunt citate frecvent în presa internațională, precizează G4 Media.

Posibil sindrom Stockholm: Rusia a blocat Facebook, a restricţionat Twitter și continuă să pună presiune pe Google. În plus, mai multe canale de ştiri au fost interzise. Cu toate acestea, Vladimir Putin urcă în sondaje

Vladimir Putin a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia. Jurnaliştii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare, scrie money.ro. Publicaţia a precizat că mai multe posturi occidentale şi-au suspendat transmisia la Moscova.

Se pare că, de când le-a fost tăiat accesul la informație, încrederea rușilor tinde să crească în Vladimir Putin.

Să fie doar o consecință a dezinformării? Sau poate că, la aceasta, au contribuit și arestările masive ale celor care au îndrăznit să protesteze?

Articolul precedentÎncepe curăţenia de primăvară în Oradea
Articolul următorVicepreşedintele SUA, Kamala Harris, anunţ la Bucureşti: Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time