Marcel Ciolacu (captură video)

Deși coaliția de guvernare s-a „clătinat” încă de la început, din cauza criticilor și acuzelor reciproce pe care membrii PSD și PNL și le aduc, liderul social democraților pare optimist în ceea ce privește viitorul.

Ieri, Marcel Ciolacu a acordat un interviu pentru Reuters, citat de Digi 24, în cadrul căruia nu a discutat despre disensiuni, ci a opinat că PSD și PNL pot duce mai departe misiunea pe care și-au asumat-o în fața românilor ba, mai mult decât atât, există șanse ca și după următoarele alegeri să meargă tot „braț la braț”.

Momentan, conform înțelegerii dintre PNL, PSD și UDMR, ne aflăm în prima fază a „rotativei”, cu un premier liberal, în persoana lui Nicolae Ciucă. Însă în vara anului următor ar trebui ca această coaliție să schimbe premierul, cu unul din PSD, urmând totodată să fie modificat și formatul portofoliilor pe care fiecare formațiune politică îl va avea, singurul care rămâne cu aceleași ministere indiferent de premier este UDMR, care are Dezvoltarea, Mediul și Sportul.

Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură”, a subliniat Ciolacu, cu promisiunea că majoritatea considerabilă de care dispune coaliţia va ajuta la depăşirea crizelor suprapuse din sănătate, energie şi economie.

Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti să faci lucruri îndrăzneţe”, a spus preşedintele PSD, însă a explicat că lucrurile au nevoie să se așeze, motiv pentru care este nevoie de continuitate, dincolo de acești ani care ne mai despart de alegeri.

Nu poţi face lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică”, a declarat Marcel Ciolacu, care s-a declarat „ferm convins că vom găsi soluţia corectă (…) pentru statul român, din perspectiva fiscalităţii, şi pentru investitori pentru a realiza aceste proiecte”.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: „Povestea merge mai departe”
Articolul următorAmenințare de la Kiev: Nu ne vom opri până când nu eliberăm teritoriile noastre