Cristian Tudose (PSD): „Avem foarte multe șanse să ne trezim, în Sectorul 1, cu o groapă de gunoi perfect funcțională”

Consilierul local a afirmat că urmează să fie construit și un incinerator de deșeuri.

Cristian Tudose, consilier local PSD, a avertizat că există riscul ca în Sectorul 1 să fie amenajată o nouă groapă de gunoi și să fie construit un incinerator fără consultarea Cosiliului Local din Banu Manta și a cetățenilor din cauza ambiguității noii Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Managementul Deșeurilor.

Acesta i-a cerut edilului Clotilde Armand să facă toate demersurile posibile pentru clarificarea statutului ADI pentru Managementul Deșeurilor, pentru a asigura ca pe viitor nu va exista o groapă de gunoi pe amplasamentul fostului poligon SRI.

„În acest moment, statutul acestui ADI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deșeurilor, acest statut are multiple lacune și aspecte importante și care ne ridică foarte multe semne de întrebare. Unul dintre aceste aspecte este la capitolul „Patrimoniul fizic” cu care vine fiecare membru în cadrul acestui ADI. În cadrul statutului prezentat atât în Consiliul Local, cât și la Capitală, acesta este trecut cu puncte puncte”, a spus edilul din Banu Manta, potrivit bucurestifm.ro.

Criza gunoaielor din Sectorul 1 continuă

Totodată, Tudose i-a solicitat primarului Sectorului 1 statutul în forma adoptată, pentru a înțelege ce planuri are Capitala privitor la managementul deșeurilor.

„Pentru că, altfel, avem foarte multe șanse ca în pofida bunei-credințe, în pofida a tot ceea ce discutăm aici, să ne trezim (…) cu o groapă de gunoi perfect funcțională pe următorii treizeci de ani. Și va fi răspunderea dumneavoastră, dacă nu ne sprijiniți în acest demers”, a concluzionat Cristian Tudose, edilul din Banu Manta, în plenul Consiliului Local al Sectorului 1.

Clotilde Armand a promis că nu se va realiza nici o groapă de gunoi în Sectorul 1, afirmând că ADI pentru Managementul Deșeurilor este mai mult un instrument pentru finanțarea proiectelor în domeniu, iar o astfel de decizie se poate lua doar cu acordul primarilor, a consiliilor locale și a celui General.

Cu toate acestea, consilierul local a afirmat că în cadrul ADI, hotărârile se iau cu majoritate de voturi, iar opoziția sa față de amenajarea unei noi groape de gunoi ar putea fi inutilă.

Totodată, edilul a anunțat că în ceea ce privește problema depozitării deșeurilor, aceasta trebuie rezolvată prin amenajarea unor gropi de gunoi la standardele europene departe de zonele locuite.

„Nu va putea fi înființat în Sectorul 1 un proiect gestionat de acest ADI fără acordul meu. Și nu va fi niciun proiect de depozitare în Sectorul 1, în mandatul meu, legat de acest ADI sau legat de o instituție publică”, a declarat Armand.

Ipocrizie în administrația din Sectorul 1. Clotilde Armand se laudă cu stații de încărcare pentru mașini electrice. În realitate, amenajarea acestora e obligatorie

Articolul precedentKelemen Hunor: „Abuzul şi violenţa sunt inadmisibile într-o societate democratică”
Articolul următorMinistrul Apărării a anunțat că au sosit primii militari americani în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.