Ca prin minune, 41.000 euro au apărut din senin în buzunarele unui fost director al Primăriei Constanța, bani pentru care omul nostru nu are niciun fel de justificare. Nicio hârtie, nicio explicație, în dulcele stil clasic românesc, unde cu toții avem câte-o mătușă ori vreo bunică ceva mai darnică și dispusă să ne cadorisească cu bani de buzunar.

Cam așa i s-a întâmplat și lui Cristinel-Viorel Farcaș, fost director în Primăria Municipiului Constanța. După o serie de verificări, Agenția Națioanală de integritate a descoperit că există o diferență între ce a declarat acesta pe „hârtie” și ceea ce avea de fapt, diferența însumând în jur de vreo 41.000 euro. O sumă modică pentru valoarea unora, de altfel. Bani de buzunar de care, cel mai probabil că uitase că i-a lăsat prin geaca aia de primăvară. Unii își găsesc banii pierduți de unii singuri, în timp ce pe alții îi ajută ANI.

„Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Constanta, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de catre Farcas Cristinel-Viorel,” anunta ANI, intr-un comunicat de presă trimis celor de la  Ziare.com.

„Farcas Cristinel-Viorel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere,in exercitarea dreptului la aparare,” precizează ANI.

Fostul director ar fi fost, de altfel, înștiințat și este îndemnat să-și caute un avocat care să-l reprezinte în desfășurarea anchetei.

Articolul precedentDe ce a renăscut CAP-ul la Electrica SA
Articolul următorRomarm, de la arme la măști nevândute
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.