După ce compania de stat, Romarm a trecut de la fabricarea de arme la fabricarea de măști destinate perioadei aferente pandemiei, se pare că acum vorbim despre o problemă reală: compania nu a vândut nici măcar o mască de când și-a adaptat domeniul de activitate. Motivul invocat este cel potrivit căruia liniile de producție din China nu ar funcționa așa cum ar fi fost de așteptat.

Cum era firesc, lui Ludovic Orban i s-a cerut un punct de vedere

„I-am solicitat domnului ministru o ancheta pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprita temporar productia si, evident, sunt convins ca domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua productia si a putea asigura pe piata romaneasca, din productie interna, o cantitate si de la compania din Dragomiresti, de aici din judetul Dambovita”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

La rândul lui, ministrul Economiei a declarat la RFI:

„Noi, Ministerul Economiei, prin Romarm, compania din industria de aparare, am luat decizia sa investim in aceasta industrie care trebuie sa fie strategica, de productie de echipamente de materiale esentiale, cum le spun eu si vom avea aceeasi productie, tot incepand cu 15 aprilie, 500 de mii de masti zilnice pentru populatie si 150 de mii de masti pentru spitale.

Romarm, langa Bucuresti, o sa fie. Acum se amenajeaza o hala la Dragomiresti a Romarmului si acolo vom produce aceste masti”, a spus Virgil Popescu.

Articolul precedent41.000 euro, apăruți din senin în buzunarele unui fost director al Primăriei Constanța
Articolul următorDacian Cioloș îl trage de urechi pe Ludovic Orban
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.