Captura video - Youtube. Kanal D România
Captura video - Youtube. Kanal D România

Fostul consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, sociologul Sebastian Lăzăroiu, își dorește ca AUR să ajungă la putere în 2024, precizând că astfel societatea românească se va lecui de populism.

Într-un interviu pentru Profit TV, sociologul a declarat că AUR ar trebui să ia și președinția, și guvernul, iar „marii patrioți” să vadă cum partidul condus de George Simion va guverna.

„Eu aş vrea să ajungă AUR la guvernare în 2024, să ia şi preşedinţia, şi guvernul, pentru că altfel o să ne târâm aşa mulţi ani. (…) O să fie exact cum a fost cu Tsipras în Grecia. Când a ajuns la guvernare, Tsipras s-a conformat şi n-a făcut nimic din ce promisese”, a spus fostul consilier prezidențial, citat de news.ro.

Lăzăroiu: „Orice partid extremist când ajunge la guvernare ştie că trebuie să își modereze discursul”

De asemenea, acesta a mai spus că AUR, după ce va ajunge la putere, va încerca să capteze mai mult din electorat.

„Orice partid extremist când ajunge la guvernare ştie că trebuie să își modereze discursul, să se îndrepte mai mult spre centru ca să capteze mai mult din electorat.  Numai că ei n-au oameni competenţi acolo”, e de părere sociologul.

Totodată, Lăzăroiu a mai declarat că premierul propus de AUR, Călin Georgescu, a fost mereu promovat de niște „grupuri obscure”, iar ideile lui privind guvernarea României nu reprezintă altceva decât niște „basme.”

„Dar să vină Călin Georgescu premier cu basmele lui, măcar să se lecuiască românii şi să vadă că guvernarea înseamnă cu totul altceva decât tiribombele lui George Simion”, a spus Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidențial a mai precizat că unii oameni din structurile statului „vor să se joace cu AUR” și să îl promoveze pe George Simion în turul doi la prezindențiale. Totodată, Lăzăroiu a precizat că astfel, PSD va câștiga alegerile cu „un candidat prizabil, un intelectual.”

„Dar ar trebui să câştige George Simion, ca să vadă românii majoritari, antivaccinişti, conspiraţionişti, patrioţi, naţionalişti să-şi pună ei oamenii să să vedem în ce direcţie o ia ţara. Să vadă cât de competenţi sunt oamenii care-i aburesc azi cu sloganuri de partid”, a concluzionat Sebastian Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu, despre Rafila. „El e specialist în sănătate, nu dresor de furii colective”

Articolul precedentNoi criterii de calificare pentru taxiurile din București
Articolul următorMinistrul Finanțelor, Adrian Câciu: „Nu știu de ce Cîțu este atât de îngrijorat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.