Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD atrage atenția că elevii fac și nu prea ore online în această perioadă. Nu pentru că nu și-ar dori, ci pentru că unii nu au posibilități reale de participare la cursurile din mediul virtual. Sunt promisiuni, dar nimic concret, pare să zică Marcel Ciolacu, dacă ar fi să interpretăm o postare de pe Facebook.

Când au închis școlile, Guvernul PNL a promis că va găsi soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la cursurile online. ”Vom face”, ”vom asigura”, ”vom analiza”.

Acum, după două luni de zile și aproape de ridicarea stării de urgență, timp în care învățământul s-a desfășurat online în România, Guvernul anunță ”triumfalist” că ne aflăm în același punct: ”o să facem”, ”o să analizăm”, ”o să asigurăm”.

Adică NIMIC! Nimic concret pentru a garanta accesul tuturor elevilor la educație, inclusiv a celor 250.000 de copii, de care au aflat abia acum că nu își permit să cumpere tablete sau laptopuri!

Ca în toate domeniile afectate, Guvernul PNL s-a spălat pe mâni! A așteptat, din nou, ca autoritățile locale să rezolve situația, iar ei să se laude apoi pe televizoare cu munca lor la ceas de maximă audiență. La fel cum au făcut-o și în starea de urgență! Primarii și președinții de CJ au dus greul acestei pandemii. NU Guvernul! Au cheltuit peste 500 de milioane de lei pentru spitale, pentru echipamente de protecție, pentru achiziția de aparatură.

Guvernul, prin Ministerul Educației, trebuie să facă urgent ce a promis! Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!”, atrage atenția Ciolacu.

Articolul precedentPlandemic, documentarul care a stârnit controverse: interzis pe rețelele de socializare
Articolul următorPensiile NU vor crește din toamnă cu 40%, zice Stamule. Cele speciale rămân așa cum am stabilit!