Valul Omicron va face multiple victime în rândul copiilor nevaccinaţi.
Este avertismentul medicului Octavian Jurma, care le recomandă părinților să accepte vaccinarea celor mici.
Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, specialistul explică faptul că Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede, iar vaccinarea nu ar trebui amânată.
“De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie că infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră”, a scris Octavian Jurma pe Facebook, conform Mediafax.
Vaccinul rămâne unica protecţie în faţa infecţiei cu coronavirus. Cu toate acestea, foarte mulţi părinţi tratează Valul 5 cu superficialitate
Medicul face o comparație între atitudinea părinților în cazul răcelilor de sezon și atitudinea acestora în timpul pandemiei. Mai mult, le reaminteşte părinţilor că virusul a ţinut 500 de copii pe zi în spitale și 40 pe zi în ATI, până în momentul în care s-a decis închiderea şcolilor.
“Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19. Are asta sens? Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceală și să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi în spitale și 40 pe zi în ATI până am închis școlile? Poate că acesta va fi ultimul val, poate că nu va fi, dar și dacă este ultimul val tot merită să treci prin el protejat de vaccin și nu descoperit în față unui virus despre care știm că schilodește intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară. Vaccinarea reprezintă singura soluție”, susține Octavian Jurma.
Medic: “Știu că vorbesc în deșert, dar nu vreau să mă uit în urmă și să îmi reproșez că nu v-am avertizat din timp și suficient”
Concluzionând, medicul Octavian Jurma a adăugat că încă nu e prea târziu pentru vaccin, precizând că acesta nu reprezintă un risc, dar trebuie să fim 100% conştienţi că pandemia ne face deja rău și va continuă să ne facă rău.
Singurul moment în care pandemia se va opri este acela în care părinţii vor urma exemplul generaţiilor anterioare şi vor accepta vaccinarea. Mai mult, medicul numeşte vaccinul o investiție în viitor.
“Cu cât facem vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme și mai mult timp de investiția noastră”, este concluzia specialistului.