Credit foto: Patrick Olner/Llywodraeth Cymru/Welsh Government/PA
Credit foto: Patrick Olner/Llywodraeth Cymru/Welsh Government/PA

Țara Galilor va oferi, gratuit, fiecărei gospodării, un copac pe care oamenii îl pot planta, contribuind la lupta împotriva poluării.

Locuitorii îl pot planta personal sau pot opta pentru plantarea unui arbore de către Coed Cadw.

Coed Cadw este filiala din Ţara Galilor a Woodland Trust, cunoscută ca fiind cea mai mare organizaţie caritabilă de conservare a pădurilor din Regatul Unit.

Acțiunea vine în cadrul unei scheme pentru combaterea schimbărilor climatice, anunţă guvernul galez, relatează The Guardian.

Lee Waters, Membru al Adunării Naționale a Țării Galilor: ”Este o adevărată chemare la luptă”

Trebuie să plantăm mult mai mulţi copaci pentru a ne atinge obiectivele privind schimbările climatice până la sfârşitul acestui deceniu. Trebuie să plantăm încă 86 de milioane de copaci în Ţara Galilor”, a spus oficialul.

În plus, acesta a ținut să-și exprime speranța că această campanie va inspira familiile să continue să planteze singure copaci, în viitor.

Costurile sunt de aproximativ 2 milioane de lire sterline

Ministrului adjunct pentru schimbări climatice a explicat costurile acestui proiect, precizând că acestea sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lire sterline.

Waters a adăugat că numărul copacilor plantaţi trebuie ”să crească de 15 ori în fiecare an”. Ministrul a descris acțiunea ca fiind „o provocare masivă”.Vrem ca gospodăriile să joace un rol. Am lansat o adevărată chemare la luptă”, a mai spus Waters.

În plus, oficialul a transmis că acțiunea reprezintă un lucru practic, deoarece, dacă fiecare gospodărie ar planta un copac, Țara Galilor ar avea un milion de copaci plantaţi.

Cu toate acestea, este vorba şi despre creşterea gradului de conştientizare. Oamenii trebuie să se gândească la natură şi la rolul pe care îl au arborii.

Articolul precedentTăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale
Articolul următorFurau mâncarea copiilor! Șefa creșelor din Ploiești și 4 angajate, reținute de procurori
Jurnalist full-time / Pesimist part-time