Credit foto: Deutsche Welle România
Credit foto: Deutsche Welle România

Într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, Maia Sandu îndeamnă tinerii din Republica Moldova să se alăture Campaniei naționale de înverzire.

Anunţul vine în contextul în care Campania națională de înverzire a plaiului începe în data de 13 noiembrie.

Maia Sandu îi îndeamnă pe tineri să participe la plantarea arborilor în localitatea lor

Prin scrisoarea publicată astăzi, 10 noiembrie, Maia Sandu a ţinut să precizeze că tinerii reprezintă generația curajoasă, generaţia căreia îi pasă şi care poate aduce o schimbare în ceea ce priveşte schimbările climatice şi problemele de mediu.

În plus, preşedintele a ţinut să sublinieze rezultatele unui sondaj, rezultate care demonstrează că, în prezent, doar 11% din teritoriul Republicii Moldova este acoperit cu păduri.

Am trimis astăzi o scrisoare adresată tuturor tinerilor din Moldova, prin care îi îndemn să se implice în Campania națională de înverzire a plaiului, care începe pe 13 noiembrie. Vino și tu să sădești un copac! Astfel construim o Moldovă verde, sănătoasă și prosperă!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

“Este timpul să acționăm, împreună, la nivel de planetă, de țară și de comunitate”

La 13 noiembrie, în Moldova începe Campania națională de înverzire a plaiului. Vă îndemn să vă alăturați. Vom planta împreună, în toate regiunile țării, peste cinci milioane de puieți, contribuind astfel la regenerarea a mii de hectare de pădure. E șansa noastră de a trăi într-o țară curată, verde și dezvoltată.
Mergeți la primărie, aflați cine, cum și unde organizează acțiunile de înverzire în localitatea voastră. Chemați în ajutor prietenii și colegii, familia și profesorii! Sunteți o forță și eu cred în puterea voastră de a face bine.
Haideți să sădim împreună un copac și să construim, astfel, o Moldovă sănătoasă
”, transmite Maia Sandu în scrisoarea adresată tinerilor din ţară şi membrilor din Consiliile elevilor.

Persoanele care susţin Campania națională de înverzire a plaiului pot contacta autoritatea locală din comunitatea lor.

De asemenea, pot urmări informațiile despre campanie, despre unde și când pot planta puieți, pe pagina www.mediu.gov.md.

Articolul precedentTentativă de fraudă la Loteria vaccinării
Articolul următorSectorul 5, modernizat cu bani de la „Anghel Saligny”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time