Facebook: ARCEN
Facebook: ARCEN

Atât Ateneul Român, cât și multe alte clădiri de patrimoniu din București au devenit surse de inspirație pentru ”artiștii” de ocazie.

Fenomenul continuă să ia amploare, iar amenzile sunt prea mici prea mici pentru a-i descuraja.

Ateneul Român, vandalizat. Se face apel la bucureșteni să nu rămână indiferenți în fața acestor practici

Organizaţia non-guvernamentală ARCEN, organizație care elaborează proiecte şi programe de conservare a clădirilor istorice, semnalează că a crescut îngrijorător numărul ”graffiti tag-urilor” de pe imobilele de patrimoniu din Capitală.

O nouă victimă: Ateneul Român, monument istoric de valoare naţională înscris în patrimoniul universal UNESCO. Lipsa acţiunii atrage după sine şi mai multe tag-uri”, spun reprezentanţii ARCEN, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

De asemenea, mesajul este însoțit și de o fotografie.

Prin acest mesaj, reprezentanții ARCEN fac apel la bucureşteni să sesizeze organizaţia dacă văd ”clădiri mutilate”.

Am putea face împreună un inventar. E nevoie de un regulament ferm care să oprească mutilarea oraşului”, se arată pe pagina de Facebook.

Este nevoie de un proiect legislativ care să oprească fenomenul, pentru că, în acest moment, România nu dispune de un cadru legal

Reacțiile nu au întârziat să apară, unul dintre comentarii aparținând unui deputat PNL.

Sebastian Ioan Burduja, antreprenor, om politic, vicepreședintele Partidului Național Liberal și președintele filialei PNL Sector 1 din București, a ținut să precizeze că are în vedere un proiect de lege prin care să stopeze fenomenul ”graffiti tag-urilor” de pe imobilele de patrimoniu.

Respect! Lucrez la un proiect legislativ pe tema asta. Orice sugestie/model de bună practică ar fi de mare ajutor. Știu că ține și de aplicarea legii, dar haideți să ne asigurăm că avem un cadru legal acoperitor. Mulțumesc anticipat!”, se arată în comentariul deputatului PNL.

Articolul precedentPSD le dă încredere românilor, la un an de la alegerile parlamentare
Articolul următorAviz favorabil pentru inițiativa „Împreună pentru fete”. România ar putea acorda, gratuit, produse de igienă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time