Florin Cîțu (captură video)

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a declarat pentru Digi24 că alianța cu social-democrații va avea de suferit dacă se va înregistra un „derapaj” la programul de guvernare. Mai mult, el a precizt că renegocierea PNRR ar fi, printre altele, o „linie roșie” ce nu trebuie trecută.

De asemenea, liderul PNL a spus clar că alianța cu cei de la Partidul Social Democrat (PSD) a venit într-un moment critic pentru România.

„În momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce privește stabilitatea economică, statul de drept, venim în PNL și luăm o decizie (…) Nu este o coaliție cu un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată”, a subliniat liderul liberal, relatează Digi24.

Florin Cîțu a anunțat că noua coaliție dintre liberali și social-democrați nu este pe o perioadă nedeterminată, iar greșelile se vor plăti.

Florin Cîțu: „Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România”

Liderul liberalilor a menționat că noua guvernare alături de PSD a început bine, iar declarațiile critice care au venit din partea social-democraților vor dispărea în următoarele zile. „Sunt sigur că ele vor dispărea în perioada următoare. Sunt declarații venite într-un moment euforic. Vom merge mai departe și ele vor dispărea”, a mai spus Florin Cîțu.

Mai mult, fostul premier a amintit că prin programul de guvernare propus  s-au făcut investiții de 7 % din PIB, iar taxele nu au fost mărite. Totodată, Cîțu a dat asigurări că în momentul în care se vor lua măsuri împotriva românilor și a stabilității economice, liberalii vor lua decizia să nu mai facă parte din această coaliție. „Vom merge în PNL și vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu în această coaliție”, a repetat liderul liberal.

El a precizat că PNRR-ul reprezintă o linie roșie, iar orice renegociere a programului de guvernare nu este admisă. „Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Sau? Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a precizat Florin Cîțu.

Întrebat ce măsuri va lua față de liberalii care nu au fost de acord cu intrarea PSD la guvernare, Florin Cîțu a reamintit tuturor nu este vorba despre o „relație de iubire.”

 „Aici suntem pentru a ne aigura că PNL își duce la bun sfârșit mandatul pe care l-a primit de la alegători în 2020, acela de a moderniza și a reforma România. (…) Și asta e șansa noastră. Avem 50 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, implementăm pentru a moderniza România”, a concluzionat liderul liberal.

Cîțu, despre declarațiile lui Ciolacu privind guvernarea din ultimii doi ani: „Nu bag în seamă”

Articolul precedentCota unică de impozitare, „mărul discordiei” în Guvernul PSD-PNL-UDMR
Articolul următorRomânii au o nouă zi de sărbătoare: a fost instituită oficial Ziua Națională a Înotului!
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.