Foto: Playtech
Foto: Playtech

Pensiile rămân principalul subiect de discuţie: ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, vine cu noi informaţii, precizând că a încercat, în nenumărate rânduri, o majorare a acestora.

Conform declaraţiilor făcute azi, 23 noiembrie, Turcan susţine că impedimentul a fost absenţa sprijinului oferit de premier.
Mai mult, ministrul interimar al Muncii a ţinut să punceteze că au fost luaţi bani de la alocațiile copiilor pentru plata pensiilor din ultima lună.

Pensiile din luna noiembrie, plătite din alocaţiile copiilor

În completare, Turcan a explicat faptul că adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern. Atunci, va avea loc rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii, cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie”, a explicat Raluca Turcan.

Liderul PSD a explicat că noul ministru de la Finanțe, Adrian Câciu, va rezolva situația cu care se confruntă pensionarii din România

În cursul zilei de ieri, acelaşi subiect a fost dezbătut şi de către Marcel Ciolacu. Acesta a venit cu asigurări, explicând că PSD va avea buget pentru pensii.

În cadrul aceloraşi declaraţii, Ciolacu i-a atras atenția Ralucăi Turcan asupra faptului că PSD a anunţat, încă de acum trei luni, că executivul va cunoaşte un deficit bugetar pentru finalul anului.

Cu toate acestea, în cadrul conferinţei, Marcel Ciolacu a menţionat că are încredere că noul ministru de la Finanțe va rezolva problema majorării pensiilor.

Articolul precedentGabriela Firea afirmă că Nicușor Dan nu are legalitatea de a cere majorarea tarifului la energia termică
Articolul următorAnca Dragu, revocată de la șefia Senatului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time