Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Braconajul continuă în Delta Dunării, comisarii Rezervaţiei reuşind confiscarea a 500 de metri de plase ilegale, dar şi a unei cantităţi de 43 de kilograme de peşte.

Confiscarea a fost făcută de Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), într-o acţiune antibraconaj. De asemenea, conform comunicatului, zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii.
Acţiunea de control a comisarilor a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol. Acţiunea s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov„, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Plasele confiscate în Delta Dunării sunt interzise pe teritoriul României

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice. Astfel, au fost confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri.

Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii: caras, crap şi plătică. Aceasta a fost predată, conform legislaţiei în vigoare, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Articolul precedentCiolacu, despre viitorul premier: „Rafila e cel mai potrivit”
Articolul următorIoana Mihăilă: „Florin Cîțu lasă medicii fără bani de salarii”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time