Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății în Guvernul Cîțu, îl acuză pe liderul PNL că „se joacă de-a rotativa cu PSD”, lăsând medicii fără salarii, în lipsa unei rectificări bugetare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ioana Mihăilă „laudă” pe Florin Cîțu pentru că „bate record după record”, și lasă mii de angajați de la Ministerul Sănătății fără bani. Mai mult decât atât, ea a declarat că personalul din centrele de vaccinare au fost lăsate cu lunile fără bani. „Promitea că la rectificare vor fi bani”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook.   

Peste 74 de mii de angajați de la Sănătate riscă să nu primească bani în decembrie

Ioana Mihăilă e de părere că medicii sunt „eroii acestui război” , iar Cîțu se joacă „de-a rotativa cu PSD”.  „Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Şi spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie”, a mai scris pe Facebook fostul ministru al Sănătății.

În finalul mesajului, Ioana Mihăilă îl întreabă pe premierul demis dacă i-a păsat vreodată de oamenii din prima linie ce se luptă cu COVID-19. „Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei? ”, a concluzionat fostul ministru al Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Miercuri seara, într-o emisiune la Digi24, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că nu există bani pentru a plăti salariile medicilor în decembrie. Mai mult, el a precizat că doar o rectificare bugetară ar rezolva această problemă cu care se confruntă Ministerul Sănătății. Pentru acest lucru e nevoie de învestitura unui nou guvern.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite. Resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există. Trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenția partidelor politice să lase orgoliile și să decidă formarea noului guvern pentru ca cei 74 de mii de angajați ai Ministerului Sănătății să-și primească leafa.

Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii în decembrie

Articolul precedent500 de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate în Delta Dunării
Articolul următorMajestatea Sa Margareta critică dur criza politică din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.