Controale la persoanele care au venituri din postările pe YouTube, Facebook, Instagram sau Tik-Tok, Direcția Generală de Antifraudă Fiscală confirmând pentru Profit.ro că sunt verificate persoane din domenii diferite, cum ar fi cel muzical, de media, de IT, de gastronomie, dar și de călătorii.
Antifrauda este astfel cu ochii pe situațiile fiscale ale persoanelor care obțin venituri nedeclarate din asemenea activități, în condițiile în care se știe că există în unele situații cazuri de recompense, nu doar în bani, ci și în produse sau servicii.
Potrivit sursei citate, DGAF atrage atenția că persoanele în cauză ar trebui să-și cunoască obligațiile fiscale privind declararea și plata taxelor aferente, astfel încât veniturile să fie fiscalizate.
„Au fost selectate, în vederea verificărilor, persoane susceptibile a realiza venituri nedeclarate, provenite de la entități care administrează/operează site-uri web de tipul rețelelor de socializare/platformelor audio-video. În cadrul controalelor au fost întreprinse demersuri pentru identificarea tuturor sumelor încasate, cu scopul de a stabili starea de fapt fiscală corespunzătoare.
Persoanele identificate și verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video și activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii.
DGAF va continua evaluările și controalele pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce privește persoanele care realizează venituri din activități pe platformele online/ social media, și va căuta permanent să își adapteze activitatea la noile provocări”, au precizat cei de la Antifraudă pentru Profit.ro. Articolul complet, aici.