Raluca Turcan va vota pentru excluderea lui Orban din PNL

Fostul lider liberal s-a dezafiliat din grupul parlamentar și anunța chiar plecarea din partid dacă PNL va face guvern cu PSD.

Ministrul intermiar al Muncii Raluca Turcan a afirmat, la Profit.ro, că va vota pentru excluderea fostului lider liberal, Ludovic Orban, din PNL. Însă este o decizie pe care fostul vice-premier în Cabinetul Orban o ia „cu mare greutate”, iar în opinia sa, moral ar fi ca Orban să își dea demisia, ca „un gest de onoare”.

De altfel, Orban precizase încă de când s-a dezafiliat de grupul parlamentar PNL că în cazul în care „această conducere nelegitimă va face guvern cu PSD, drumurile noastre se despart”, iar luni seară, PNL a votat în majoritate pentru începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui guvern din care să facă parte UDMR și minoritățile naționale.

„În mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare (…) Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului, pentru că asta face: când te lasă fără majoritate parlamentară sau te ameninţă şi foloseşte în detrimentul actului de guvernare numărul de parlamentari pe care îl are, e ca şi cum te direcţionează spre PSD”, a spus Turcan marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro, transmite G4Media.

„Nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid”

Pe aproape toată perioada campaniei interne a PNL au fost fost aruncate vorbe grele între cele două tabere, cea pro Cîțu și cea pro Orban. „Din păcate, Ludovic Orban s-a delimitat singur de Partidul Naţional Liberal şi e o decizie pe care o iau cu mare greutate, dar, pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez, pentru că dacă eu îl interpretez în privinţa lui Ludovic Orban, după aceea va trebui să-l interpretez şi pentru alte persoane. Şi statutul prevede foarte clar: nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid, să aduci atingere imaginii partidului ş.a.m.d.”, a adăugat Turcan, întrebată fiind dacă va vota pentru excluderea din PNL a lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „PNL și PSD guvernează împotriva voinței poporului român”

Articolul precedentAltex, amenințat cu suspendarea activității, pentru reduceri înșelătoare
Articolul următorAntifrauda îi ia la bani mărunți pe cei care au câștiguri din postări pe YouTube, Facebook, Instagram sau Tik-Tok