Foto: captură video Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale/ YouTube
Foto: captură video Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale/ YouTube

Campania de vaccinare continuă în Republica Moldova, printr-un videoclip publicat în data de 8 noiembrie, pe Youtube.

Videoclipul, intituilat „Pandemia nu s-a terminat. Vaccinează-te și rămâi în viață!„, a fost lansat de ministerul Sănătății de la Chişinău, cu ajutorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova ajuns la 345.964 de la începutul pandemiei în martie 2020, iar bilanțul morților a ajuns la 8.099.

Campanie de vaccinare: „Tulpinile noi sunt mult mai agresive și mult mai contagioase. Dar tu nu trebuie să-ți faci griji”.

În mesajele care însoţesc videoclipul se explică faptul că, până acum, peste 7.000 de moldoveni au murit de COVID.

De asemnea, se pune accent pe noile tulpini ale virusului, tulpini mult mai agresive și mult mai contagioase. Videoclipul este menit să îi convingă pe sceptici, ironizând rata mult prea mică de vaccinare de pe teritoriul ţării.

În Chișinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri. Așa că nu-ți fă griji”. Dacă vei avea noroc și vei avea doar o formă ușoară. Vei scăpa cu medicamente și mască de oxigen, dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri disponibile în spitale”.
Doctorii vor ceda din cauza extenuării, dar tu să nu-ți faci griji. Asta nu e problema ta. Să se descurce ei cumva”, sunt parte din mesajele din videoclipul campaniei.

Republica Moldova a impus noi restricții pe fondul pandemiei: nunțile, botezurile și petrecerile, interzise total

În cursul zilei de 8 noiembrie, Moldova a anunţat un nou val de restricții în ceea ce privește evenimentele organizate cu multe persoane în interior.

Este vorba despre evenimentele private, precum nunți, botezuri, mese de pomenire sau alte mesele festive.

Acestea au devenit interzise, potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică care a intrat în vigoare de luni.

Articolul precedentAntifrauda îi ia la bani mărunți pe cei care au câștiguri din postări pe YouTube, Facebook, Instagram sau Tik-Tok
Articolul următorMinistrul Muncii nu vede posibilă indexarea pensiilor de la 1 decembrie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time